Genetikai típusok és szükségleteik

2015-04-22 15:36:00

TESTALKATTÍPUSOK: Minden ember más és más...

Nincs két egyforma szervezet, nincsenek egyforma igények. Nincsenek egyforma arányban enzimek a szervezetünkben, sem genetikailag megegyezően kódolt testek az életben. Mégis, hogyan lehet az, hogy egyre többször látok embereket egyformán edzeni, egyforma napokat tartani, séma szerint diétázni, és vakon bízni olyan szakemberekben, akik egy az egyben szemközt köpik saját magukat némi profit reményében?! Ez az aktuális kérdésem, amire a választ több cikken keresztül szeretném nektek tényszerűen tálalni.

genetikai testalkatok

Eddig ugyebár a semmis emberi értékek és semmivel nem törődő emberek oldaláról néztük a dolgot, figyelmen kívül hagyva azokat az embereket, akik bíznak abban, hogy változni tudnak, képesek ők is elérni az álmaikat, képesek megváltoztatni az életüket. Nos, ők sajnos az esetek többségében csalódni fognak, ráadásul önhibájukon kívül. Amíg nem precízen, személyre szabott keretek között teszik meg az amúgy is nehéz első lépéseket, addig a kezdeti változások után hamar falba fognak ütközni. Ezután pedig jön a csalódottság és az a mondat „Nekem ez nem megy, én erre képtelen vagyok!" Ebben pedig az a legszomorúbb, hogy azok az edzők, szaktanácsadók, és pénzhajhász, önjelölt étrendgyártók bele sem gondolnak, vajon hány emberi életet tesznek tönkre nap, mint nap.

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen olyan edző és szaktanácsadó, aki az edzőtermeket sokszor szinte szemellenzőben járja?! Szerintem rajtam kívül is vagytok így még egy páran. Sőt, továbbmegyek… Azt is remélem, hogy nektek, átlag edzőterembe járóknak is szemet szúr, hogy szinte minden nap újabb és újabb technika, edző, és áldietetikus lesz porondon. Abban is biztos vagyok, hogy nem egyszer láttok személyi edzőt egy embernél többnek edzést tartani azonos időben. Nem kétlem, hogy ezek az emberek tehetségesebbek, rutinosabbak, mint én és sok szakmája felé elkötelezett edző. Azért mégis tegyük fel a kérdést, miben is?! Valószínűsítem, hogy az emberek megvezetésében igen, ígérgetésekben biztosan, nemtörődömségben egyértelműen…

Sajnos a tömeggyártás korát éljük - EDZÉSMÓDSZEREKBEN, ÉTRENDEKBEN IS

Legyen ez az edzők világa, versenyzők tömkelege, új, még tökéletesebb edzésmódszerek, edzéstípusok kifejlesztése vagy az élet bármely munkaterületének egésze. Egy dolog van, amit tehetünk, ne csodáljunk kreált és koholmány bálványokat, ne járjunk csukott szemmel, ne álljunk be olyan sorba, ahol már most terjed a bomlás szaga. Legyünk bátrak, kreatívak, merjünk szembehaladni a tömeggel, ha a saját fejlődésünk mindezt megköveteli, higgyétek el, mindig lesz társ, aki ugyanígy nem ért egyet a jelenlegi iránnyal, ahogyan ti. Ketten, hárman, tízen százan pedig sokkal szebb és egyszerűbb lesz nekünk a céljaink felé haladni, mint egy romlott közegben egyhelyben állni, stagnálni.

A céljaink lehetnek hasonlóak, de az út, amit meg kell tennünk sokszor teljesen más. Van, hogy rövidebb, hogy kanyarosabb, rögösebb és van olyan is, hogy elég egy piciny kezdeti lökés, máris a cél felé száguldhatsz.

Schönekker László, Söni

Folytatás a 2. részben!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Schönekker László TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK