Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Húsvéti saláta házi pulykasonkából

A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka, melyet otthon is gyorsan el tudunk készíteni egy diétásabb finom változatban 🙂

Házi pulykasonka

Hozzávalók

  • 250g Pulykamell
  • sütőzacskó

Pácoláshoz

  • tengeri só,
  • bors,
  • zöldfűszerek tetszőlegesen (szegfűbors, koriander, majoranna, babérlevél, fenyőmag, fokhagyma)
  • xillit
  • kókuszoolaj

Elkészítés

A húst egy kis kókuszolaj segítségével befűszerezzük, akár kicsit be is vagdoshatjuk, hogy bejussanak az ízek a hús belsejébe is; majd hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ha állt néhány órát sütőzacskóban kisütjük. Ha nincs sütőzacskónk, akkor egy kókuszolajjal kikent tepsiben is készre süthetjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni és hidegen szeletelhető is a sonka és finom kaláccsal tálalhatjuk is.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/178/o_HamandeggsaladHR16sunday_20150405134843.jpg

Húsvéti saláta

Hozzávalók:

  • 250g sonka
  • 4 db főtt tojás
  • 6-8 db retek
  • 1 doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 1.5 ek. light majonéz
  • 1 ek.  ecetes torma
  • só, bors ízlés szerint
  • fél fej jégsaláta
  • fél zöld alma

Elkészítés:

A sonkát vékony csíkokra vágjuk és a tojásokat megpucoljuk és felnegyedeljük. A retket, almát megmossuk és felkarikázzuk, majd az apróra tépkedett salátalevélhez keverjük a sonkával együtt. Közben a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a borssal és a tormával. A salátát tányérba tesszük, összekeverjük a retekkel, a sonkával. A tetejére tesszük a tojást és a joghurtos öntetet locsolunk rá.

Kellemes Húsvétot kívánok!

Silye Gabriella