Készülés indul!

2014-08-22 11:53:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/109/o_schoni_20140822125327.jpgSziasztok!

Ahogyan írtam, elkezdtem a szigorú odafigyelést a napi kalóriák minőségét illetően. Erről majd a negyedik hét után részletesen is mesélek, de addig még tesztelem... :)

Most az edzéstervemről beszélek picit nektek

Heti hat napot látogatok le a terembe, négy szabadtéri cardioval kiegészítve. A hat edzésből kettő teljes láb, és négy osztott rendszerű felsőtest-edzés lett. Egy napot viszont kénytelen vagyok távol maradni a teremtől, még akkor is, ha lassan le kell szíjazni az ágyhoz, hogy nyugton tudjak maradni. :) Nagy a pörgés, nagy a lelkesedés, tudom a célom, és látom az utam hozzá. Ilyenkor sajnos előbújik még belőlem is a kisördög, ami azt súgja, hogy a több jobb. Én viszont nem engedek neki, az idén süket fülekre talál, hiszen makacsul ragaszkodom a tervekhez.

Jelenleg a hétfő és a kedd a felsőtest izmainak napja

Első napon mellet és hátat edzem, szettezve, szinte zéró pihenővel, aránylag ragaszkodva a nagy súlyokhoz.
Egy ilyen szett így fest:
1 mell + 1 hát gyakorlat, 6-8 ismétléssel. Mindkét testrészre 4 gyakorlatot választok és 3 sorozatban végzem a szettet.


Második napon a váll és kar izmait támadom /4-4 gyakorlattal/, de egyenes sorozatokkal /számszerint ez négyet jelent /, viszonylag nagy súlyokkal és hosszabb pihenőkkel.

Mindkét napot esti cardioval / Intervall futás 20 percben / zárva.

Szerda a lábaké

Itt nincs variálás, nagy súlyos (hozzám képest természetesen) guggolások és lábtoló, majd a végén a kedvencem, a vádlim edzése jön. Ezen a napon este nem kell használni azt a szíjat, amivel pihenésre lehet kényszeríteni. Ez bizony a fekvésről és a regenerálódásról szól! :)

A hét másik fele ugyanígy fest, mint ez.
Csütörtök és péntek felsőtest, szombat a láb

A különbség csupán annyi, hogy ilyenkor igyekszem egészen más jellegű gyakorlatokat végezni. Vasárnap pedig a pihenésről és regenerálódásról szól teljes mértékben.
Ezen az edzésterven nem szeretnék és nem is fogok még változtatni a következő három hétben, hiszen része az újonnan kitalált és időzített diétámnak. Ha pedig variálok közben, akkor nem kapok olyan eredményt, ami hűen tükrözi a koncepcióm sikerességét.
Remélem, ha ez a pár hét letelik, akkor majd elégedetten oszthatom meg veletek mindennek a részletét és büszkén dokumentálhatom felétek képek formájában is.

Addig is kérlek titeket, ha kérdésetek van, ötletetek, hogy miről szeretnétek cikksorozatot olvasni, küldjétek el nekem vagy itt a szakertő válaszol rovatban, vagy a hivatalos Facebook oldalamon.
Köszönöm és kellemes napot nektek!


Söni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK