Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Levendulás barackos pite

2015-11-12 12:03:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/222/o_barack_20151112123433.jpgHa egy különleges sütit szeretnél elkészíteni mikorra vendégeket vársz, most egy kis provance-i ízt varázsolunk a tányérra. A liszttől függően elkészíthető gluténmentes változatban is.

Hozzávalók:

  • 70 g vaj vagy kókuszzsír
  • 120 ml tej (pl. mandula)
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 g zab vagy barna rizsliszt
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 ek. szódabikarbóna (sütőpor)
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 teáskanálnyi levendula
  • 1 ek. mandula szeletek
  • 4-5 db őszibarack
  • 3 kanál Iso Whey Zero - barack-joghurtos íz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C –ra  és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát kókuszzsírral / vajjal. A barackokat megmossuk és gerezdekre vágjuk.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az tejet, a tojásokat és a reszelt citromhéjat és botmixerrel jól összekeverjük.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és az Iso Whey Zero-val, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  4. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk, liszttől függően, ha kell még tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Majd a tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és szépen elosztjuk rajta  a barack szeleteket és a mandulát.
  5. 180 fokon tűpróbával készre sütjük.
  6. Ha megsült levendula szirommal és édesítővel megszórjuk. Hidegen vagy melegen is tálalható.

Jó sütögetést!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK