Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Levendulás barackos pite

Levendulás barackos pite Ha egy különleges sütit szeretnél elkészíteni mikorra vendégeket vársz, most egy kis provance-i ízt varázsolunk a tányérra. A liszttől függően elkészíthető gluténmentes változatban is.

Hozzávalók:

  • 70 g vaj vagy kókuszzsír
  • 120 ml tej (pl. mandula)
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 g zab vagy barna rizsliszt
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 ek. szódabikarbóna (sütőpor)
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 teáskanálnyi levendula
  • 1 ek. mandula szeletek
  • 4-5 db őszibarack
  • 3 kanál Iso Whey Zero – barack-joghurtos íz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C –ra  és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát kókuszzsírral / vajjal. A barackokat megmossuk és gerezdekre vágjuk.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az tejet, a tojásokat és a reszelt citromhéjat és botmixerrel jól összekeverjük.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és az Iso Whey Zero-val, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  4. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk, liszttől függően, ha kell még tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Majd a tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és szépen elosztjuk rajta  a barack szeleteket és a mandulát.
  5. 180 fokon tűpróbával készre sütjük.
  6. Ha megsült levendula szirommal és édesítővel megszórjuk. Hidegen vagy melegen is tálalható.

Jó sütögetést!

Silye Gabriella