Tippek és trükkök egy életmód fenntartásához! – 1. rész

2016-07-11 14:11:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/261/o_DSC_9929_20160711141528.jpgMegérkezett, sőt már dübörög is a forró nyarunk. Sokan időben kezdték a diétát és már élvezik az eredményét, és bizony sokan vannak, akiknél még mindig folyamatban van az átalakulás. Egy érzés azonban többünkben már megszületett és lehet, hogy csak rövid távú célunk volt a diétával és a testünk formálásával, de mára már inkább szerelem ez, sőt életmóddá vált a hétköznapjainkra nézve. Hogyan oldjuk meg az étkezéseket, ha épp strandon vagy fesztiválon vagyunk, esetleg étteremben terveztük az esténket? Na és ha épp nyaralni indulunk?

Extra tippekre lenne szükségetek? Nos, összeszedek nektek egy jó nagy csokorral!

1. Ne felejtsd el, az étkezdék zömében a helyben fogyasztott ételek tálalása nem ritkán eltúlzott, akárcsak az az adag, ami a tányérodon van. Ne bonyolítsd túl, nem kötelező mindent megenni, ami előttünk van. Nem vagyunk már gyerekek, nem csak akkor mehetünk ki játszani a barátainkkal, ha minden elfogyott az asztalról. Sajnos ez egy elég rossz berögződés, amit még a szüleink nevelési és óvási praktikái közül cipelünk magunkkal. Hagyjuk ott nyugodtan, esetleg csomagoltassuk el későbbre.

2. Manapság már minden étterem étlapján találsz egyszerű, natúr húsokat és friss, illetve párolt zöld köretet. Ja, hogy a rántott hús krumplipürével csábosabban hangzik? És mi a helyzet a naranccsal? Főleg ha a bőrünkről van szó… Az is csábosabb lenne, ha a strandon kellene esetleg takargatnunk magunkat egész nyáron? Megéri az a 10 perc öröm, amit esetleg az ízekből nyerünk? Ugye hogy nem… Válasszatok tudatosan és jövőbelátóan abból a kis füzetből.

3. Akkor mit is rendeljetek? Roston sült, párolt, grillezett húsokat egészen nyugodtan, hiszen ezek alacsonyabb zsírtartalmúak, sőt, sok esetben teljesen mentesek is tőle. Egészen nyugodtan hagyjuk meg másoknak rántott és rakott dolgokat. Gondoljunk csak a szakácsokra, ne csináljunk nekik felesleges munkát!

4. Milyen figyelmesek ebben az étteremben, még előételes kosarat is kapunk tele különböző nasikkal, és finom sózott, pirított kenyerekkel. Milyen figyelmesek, de vajon akkor is azok lesznek, amikor megkéred őket, hogy nyugodtan vigyék el, hiszen te nem azért jöttél, hogy ingyen tömd tele a pocakodat olyan dolgokkal, amik homlokegyenest szemben állnak a terveiddel és ágálnak a céljaiddal. Kérj helyettünk inkább egy jó pohár citromos vizet, amivel remekül elütheted az időt addig, amíg a gondosan kiválasztott főételed megérkezik…

5. Ha végképp nem bírod nélkülük, nyugodtan rendelj a szószokból illetve öntetekből is, de ne felejtsd el, különbség van a meghintés, a locsolás és a pácolás között is. Nem kell, hogy tocsogjon, éppen elég, ha egy picit ’megmutatod’ a tányérodnak, van itt ilyen is.

Folytatás hamarosan...

Schönekker László, Söni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Schönekker László TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK