Szettek

2014-04-18 09:44:00

Szettek szerepe az edzésbenSziasztok!

Köszönöm a sok kérdést és érdeklődést.

Örülök hogy követitek a napjaimat és hogy megtiszteltek a bizalmatokkal. Ezen felbuzdulva, mesélek nektek a jelenlegi készülésemről.

Jelenleg Expo-s és fotózásos időszak van. Mivel közel versenyformában illő egy-egy ilyen rendezvényen megjelenni, így változtatásokra volt szükségem. A kardió edzéseket a genetikámnak köszönhetően nem kell egész évben aktívan végeznem - így most sem viszem túlzásba - de a húsvéti locsolkodás és főtt tojás gyűjtés után az is állandósult része lesz a hétköznapjaimnak. Jelenleg heti hat napot edzem, ebből kettő lábedzés és egy teljes test köredzés, az állóképességem fejlesztésére. Valamint van három teljes bontású felsőtest-edzés, szuperszettekkel tarkítva.

Nos, az utóbbi apropóján szeretnék beszélni a szettek szerepéről és lényegéről.

A szuperszett edzés során legalább két izmot edzünk egyszerre, pihenő nélkül, a gyakorlatokat sorozatonként váltogatva. A módszer lényege, hogy úgy növeljük az edzésünk intenzitását, hogy a diéta hatására csökkenő ízületi folyadék mennyiség ellenére egyáltalán nem sérülés veszélyes. Továbbá óriási előnye a kiemelkedő variálhatósága és sokszínűsége. Akár a szinergista izmokat, akár antagonista izmokat edzhetjük együtt, de még adott esetben egy adott izmot is sokkolhatunk erő és egy szeparáló gyakorlattal pihenő beiktatása előtt.

Mondok azért mindegyikre egy konkrét példát:

Szinergista szett: Húzodzkodás – Álló kalapács bicepsz; Fekvenyomás – Felsőcsigás tricepsz

Anatgonista szett: Fekvenyomás – Melltámaszos evezés; Húzodzkodás – Tárogatás

Sokkoló szett: Fekvenyomás - Tárogatás; Húzodzkodás – Alsó csigás evezés

Ne feledjétek, ha a tömegetek növelése a cél, nem ez a módszer a legmegfelelőbb.

Azzal később jelentkezem és mesélek azokról is nektek. Ez a módszer kifejezetten hasznos, ha holtpontra értetek és szeretnétek áttörni, vagy ha valamilyen alkalomra készültök, ahol tömörebbnek és szárazabbnak szeretnétek látszani. Kifejezetten jó állóképesség fejlesztésre és az érhálózat-keringési rendszer fejlesztésére és ápolására. Az én javaslatom az, hogy tömegnövelési időszakban is illő be-beilleszteni egy ilyen hetet a tervetekbe, akárcsak a kardió edzéseket. Bármilyen kérdésetek van akár ezzel a módszerrel kapcsolatban, akár egyéb irányban, írjatok nyugodtan, örömmel válaszolok nektek.

BioTechUSA L-carnite Kiss Virág ajánlásával

 

Üdv, Söni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK