Táplálék-kiegészítők – csajoknak is!

2016-05-06 15:01:00

A tél vége felé, amikor reggel sötétben indulok el és este is tök sötétben indulok haza, valahogy mindig kezdem elveszíteni a tüzet. Kevés a napsütés, minden szürke, nincs sehol zöld és madárcsicsergés, csak hideg meg sár meg sötét. Én meg többnyire reggel 6-ra járok edzeni, amikor még tavaszig kaparjuk a jeget az autó szélvédőjéről. Ebben a „remek” időben próbáltam meg valamilyen jó kis cukormentes kombinációt összerakni, ami megdobja az edzéseimet, hogy legalább ott legyen 100%-on a kedvem és a koncentrációm.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/248/o_20160506_150812_20160506153420.jpg

Kreatin - igen, csajok is fogyaszthatják

Először is, gondoltam, ideje kipróbálni valamelyik új kreatin termékünket. A CreaFlash lett a győztes. A kreatin energizál, fokozza a teljesítményt. Régen kipróbáltam a Creatine pH-x-et, vele guggoltam életem legnagyobbját nagyjából 2 hét szedés után :). Gyakran azért nem fogyasztják a csajok, mert sok kreatin vizesít, de engem ez sem érdekelt volna, mert most ez az 1-2 hónap úgysem oszt-szoroz, de a Crea Flash nem vizesített. Tetszett az összetétele, főleg, hogy cukormentes és nagyon finom. Teszek bele néha aszkorbinsavat is, úgy még finomabb. Bár nem kell feltölteni vele, én mégis kétszer iszom egy nap, főleg azért, mert sokszor két edzés is van (még ha az egyik "csak" gyakorló - pl kézállás gyakorlás). Magas vérnyomással a kreatin egyébként semmiképp sem ajánlott. Nekem ezzel nincs probléma, mert ritkán megy 100/60 fölé :)  Ráadásul olvastam egy kutatásban, hogy az agyműködést is serkenti a kreatin, így még a munkában is jó segítség :)

Edzés előtti nitrogén oxid fokozó - igen, csajok is fogyaszthatják

Oké, van kreatin, de kéne egy koffeines pörgető is mellé. Ezekben általában van arginin, ami értágító hatású. Ez segíti a tápanyagok áramlását a dolgozó izomhoz és a salakanyagok eltávozását. A koffein felpörget, de mindezek mellett a SuperNovában, amire a választásom esett, van még többféle hatóanyag, amelyek kombinációja garancia egy extrafullos edzésre. És cukormentes. Ez is nagyon bejött, jól működik.

L-carnitine, mert csak

Mindezekre még jött egy 2000mg-os L-carnitine ampulla. A felszabadult zsírsejtek szállításához (ami miatt semmiképp sem fogok sírni...), energizáláshoz, meg mert van és akkor már együk meg, nem igaz?

Béta Alanin - mert Janota Zoli és Németh Sanyi szakértőink is jókat meséltek róla, és sok sportoló szereti

De még nem végeztünk. Ha nem akarok koffeint és ezért a SuperNova kimarad, akkor jön béta alanin. Ha már van Beta Alanine termékünk, gondoltam, ideje tesztelni és kipróbálni, milyen. Imádom érezni, ahogy „szurkál” – ez az az érzés, ami olyan, mintha szurkálná valami a kezedet. Vicces, hogy ha megijedsz valamitől, akkor hirtelen mennyire erősen kijön a hatása. Szóval nagyon szeretem, amikor szurkál, mert akkor érzem, hogy épp jó helyen van és nyomhatjuk az edzést :)

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/248/o_20160503_170835_20160506153413.jpgMindezeken kívül napközben és edzés után

Edzés után Iso Whey Zero ment és megy azóta is, napközben Ginkgo Biloba, Spirulina, Grape Seed és persze vitaminok. A kajára úgy, ahogy odafigyelek, nem igazán görcsölök most erre rá. 90%-ban tisztán étkezem, ezzel nincs gond, már szokásommá vált. Pár kiló plusz van rajtam tavalyhoz képest, erőben viszont messze felülmúlom a tavalyi eredményeket, úgyhogy nem panaszkodom :)

Amit tapasztaltam

Elképesztően jó koncentráció az edzésen (épp ezt akartam elérni) és a munkában is (a mostanában jellemző alváshiány ellenére). Nagyon jó erőszint növekedés, új egyéni rekordok és új gyakorlatok, amiket meg tudtam csinálni, pedig korábban nem mentek (fejállásban lábemelés, 1 lábas guggolás stb.). Összpontosítás, motivált edzések, és élveztem minden edzés minden percét.

Nem kell túlzásba esni!

Nem vagyok híve a „(v)együnk meg minden táplálék-kiegészítőt” mozgalomnak, egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy egy fullos kombináció mit hoz ki belőlem. Azt hiszem a legjobbat hozta ki belőlem és biztos vagyok benne, hogy egy gyengébb periódusomban újra elő fogom venni ezt a kombinációt. Most, hogy kisütött a nap, már nem is érzem különösebben szükségét, mert feltölt végre a napfény, a meleg, a hosszú nappalok és az elért eredmények az előző időszakban! Maradt a fehérje, a vitaminok és olykor-olykor egy SuperNova. Nem kell rászokni a stimulánsokra, ne juss el odáig, hogy csak azzal tudj edzeni, de amikor rottyon vagy és kell egy kis tűz, akkor adj neki egy lehetőséget! Ne féljetek tőlük, csak járjátok körül, hogy pontosan mire jók és hogyan kell alkalmazni!

Jó edzéseket!

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD DÓRÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Nagy Dóra TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK