Töltött kuszkuszgolyók joghurt öntettel

2016-05-18 09:40:00

A kuszkusz nem tartozik a széles körben elterjed ételek közé. Akik ismerik, leginkább egyszerű körteként készítik el. Nem is gondolnánk, hogy ez az arab gasztronómiában népszerű durumbúzatöret, milyen fantasztikus és fontos alapanyaga az egészséges konyhaművészetnek. A most következő desszert, könnyed, ízletes és semmi máshoz nem fogható ízvilágát a kuszkusznak köszönheti.

 

Tények:
A kuszkusz alapvetően Szénhidrátok szerepéről " target="_blank">szénhidrát de emellett, tele van sok-sok ásványianyaggal és vitaminnal is
mint pl:

- magnézium,
- kalcium,
- kálium,
- foszfor,
- szelén,
- folsav.

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

  • 1 l növényi tej (rizs, zab, mandula)
  • 6 ek. eritrit
  • 12 ek. kuszkusz
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi vanília
  • 100g vaj/kókuszzsír
  • 30 dkg meggy

A szószhoz:

  • 300-350g natúr joghurt
  • 6 ek. meggy turmixolva
  • 3 ek. eritrit
Töltött kuszkuszgolyók recept

Elkészítés:

  1. A tejben felfőzzük a kuszkuszt, majd a meggyen kívül hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk bele egy kis zabpelyhet.
  2. Vizes kézzel a tenyerünkben egy-egy adagot szétlapítunk és 2 meggyet teszünk a közepébe, gombócot formálunk belőle. Sós forrásban lévő vízbe dobjuk és ha feljönnek a víz tetejére kiszedjük.
  3. A joghurtot elkeverjük a meggyel és az eritrittel, tálaláskor meglocsoljuk vele a gombócokat.

Egy kis fahéjjal még finomabbá varázsolható!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK