Trükkök vendégségre diéta idején

2014-06-06 09:46:00

1. Előre egyeztetés

Amikor elhívnak minket vendégségbe, van lehetőségünk megtudni mivel készül a házigazda. Neki is az az érdeke, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és a finom falatokat megdicsérjék. Így pl. grillezésnél felvethetjük, hogy a tarja mellé lehetne egy kis csirke vagy pulykamellet is bepácolni, hisz sokan szeretik és elmondhatjuk őszintén, hogy a diétánkat nem szeretnénk megszegni. Esetleg javasolhatunk mellé egy kis salátát, aminek az elkészítését fel is vállalhatjuk.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/87/o_chicken-on-grill_w520_20140606095609.jpg2. Vidd te a desszertet

Vagy felajánlhatod a házigazdának, hogy a desszertet te viszed és pl egy teljeskiőrlésű lisztből xilittel, eritrittel készült sütivel leped meg a csapatot. Egy répatorta, muffin, vagy egy gyümölcstorta is remek választás.

3. Köret elkerülése

Sokszor a hús része a diétának könnyen megoldható a vendégségben, a köretek annál nehezebbek. Viszont általában savanyúság vagy salátát mindig kínálnak az ételekhez, így mi szedjünk abból többet és a köretből minimálisat. Ha épp szülinapi partira mész és kötelező a torta, abból is ehetsz egy picike szeletet, ha előtte salátát ettél.

4. Szedj elsőnek

Ha te szedsz elsőnek, akár leves akár más, kiválaszthatod a kevésbé zsíros és a diétádhoz leginkább passzoló falatokat. És ha a húsból, salátából, akár kétszer is szedsz, kielégíted a házigazda, azon igényét, hogy egyenek rendesen a vendégek, így később akár vissza is utasíthatod a desszertet.

5. Készülj fel előre

Ha tudod, hogy olyan helyre mész ahol, nem tudod megoldani, hogy ne egyél, akkor készülj előre. az előtte lévő napokban, ha csökkented a szénhidrátbeviteled (leginkább zöldségeket eszel csak köretként), akkor azon az egy nap alatt is jól érezheted magad. A vendégség napján is figyelj arra, hogy előtte és utána, inkább alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket választasz. A vendégség után is, ha néhány napig jobban odafigyelsz, újra helyreáll a rend.

6. Mozogd le

Ha felajánlod a segítséged a terítésnél, asztal leszedésénél, nemcsak belopod a szíved a ház asszonyának a szívébe, hanem egy kis plusz kalóriát is használsz fel és nem is ülsz a roskadozó asztal mögött, aminek nehezen állsz ellen. de ha vannak gyerekek a csapatban ők is örülnek egy játszótársnak.

Kellemes, barátokkal eltöltött napokat, estéket kívánok!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK