Útmutató hasazáshoz – 8 szuper tipp Kiss Virágtól

2015-09-15 11:12:00

Mindenki vágyik a lapos, feszes vagy kockás hasfalra..de sajnos ez az a testrészünk, ami sokszor bosszúságot okoz. Gondolom te is tapasztaltad már, hogy gyűröd minden nap a különböző feladatokat, súllyal-anélkül és semmi változás..bah de idegesítő!
Vannak, akik teljesen hanyagolják és van, aki minden nap ugyanazokat a gyakorlatokat csinálja. Sokszor esünk abba a hibába, hogy nem vesszük észre, fejlődésünket esetleg az gátolja, hogy hozzászoktunk ugyanahhoz az edzésmódszerhez. Te mindig mindent bevetsz, hogy a legtöbbet kihozd az edzésedből? Nos, ha elbizonytalanodtál, íme pár tipp amivel felpörgetheted a hasazásodat!

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/213/o_viraghas_20150915112422.jpg

1. Ne félj súlyokat használni!

Ha már könnyűnek érzed a gyakorlatokat lépj egy szintet feljebb és próbáld ki őket kézi súlyzóval, kettlebell-el vagy tárcsával! Én imádok bokasúlyt használni, ha az alsó hasizmaimat szeretném megdolgoztatni. Egyik kedvencem: lábemelés egyenes padon.

2. Használj fitball vagy bosu labdát!

Ezek a kiegészítő eszközök fejlesztik az egyensúly érzéked. Tökéletesek a test stabilizációjának fejlesztésére, miközben olyan izmokat is megdolgoztatsz, amiről addig azt hitted nincsenek!

3. Koncentrálj a feladatra és annak végrehajtására!

Kulcsfontosságú az agy-izom kapcsolat, mivel javítja az edzésen nyújtott teljesítményünket! Mindig fókuszálj az adott gyakorlatra és a kivitelezésre: lassan, kontrolláltan hajtsd végre őket! Hidd el sokkal többet ér, ha nem úgy állsz hozzá: minél hamarabb megcsinálom ezt a borzalmat!

4. Variálj!

Rendszeresen csinálom a felüléseket, növelem az ismétlésszámot mégse érzem olyan hatásosnak, mint korábban. Ismerős helyzet? Sokkold a tested és próbálj ki különböző technikákat!

5. Koncentrálj a hasfaladra akkor is, amikor másik testrészt edzel!

Például ha fekvőtámaszt csinálsz ne feledd, hogy törzsed végig feszes egyenes, a derekad ne essen be és a hasad ne dülledjen ki, helyette koncentrálj rá és „forgasd magad alá”. Ha a törzsed helyes tartására odafigyelsz, akkor a hasfaladat is erősíted.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/213/o_viraghas2_20150915112554.jpg6. Használj övet guggoláshoz!

Figyelj oda a funkciójára és ne csak úgy lógjon rajtad! A súlyemelő öv alapvető feladata, hogy csökkentse az alsó hátra nehezedő nyomást, illetve hogy védje a hátát. A hasüreget hivatott összenyomni, ezzel megfelelő támogatást nyújtva. Lányok, ne féljetek ti sem tőle!

7. Legfontosabb: diétadiétadiéta!

Biztos vagyok benne, hogy ezerszer hallottad már: „Abs are made in the kitchen!” És akármennyire is szomorú a hír, de ez így igaz! 30% múlik az edzésen és 70% a táplálkozáson! Iktassuk ki a cukrot, péksütiket, szénsavas üdítőket, gyümölcsleveket, feldolgozott élelmiszereket az étrendünkből és próbáljunk meg szépen fokozatosan átállni az egészséges életmódra.

8. Próbáld ki az egyik kedvend sorozatom!

  • Plank 1 percig
  • 15 felülés római padon 5kg tárcsával
  • 30 felülés behajlított térddel
  • Flutter kicks (ollózás) 1 percig
  • 15 lábemelés állványon/korláton
  • 10 teljes felülés medicin labdával

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

TERMÉK TIPPJEI

CLA 400 - 80 lágyzselatin kapszula

CLA 400 - 80 lágyzselatin kapszula

3.990 Ft

50 Ft / lágyzselatin kapszula
Megveszem

FACEBOOK