Versenyfelkészülés - Minden rendben

2014-02-10 11:11:00

Sziasztok,

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/33/o_1902881_752182414792200_1392448976_n_20140210115420.jpgJó régen nem jelentkeztem már, aminek eléggé prózai okai vannak. Elfoglalt vagyok:) Ennek köszönhetően változott is némileg az edzésem, de az étrendemet is korrigálgattuk.

Végre megmozdult a mérleg...

Nem, nem azért mert takarítottam és arrébb raktam... Megindult a fogyásom végre, nagyjából 1 hónap után. 1 hónap! Csak jelezném, hogy nem adtam fel sem egy, sem kettő, sem három hét után. Mert TUDOM, hogy nincs olyan, hogy valaki ne tudna lefogyni. Lehet, hogy a korral jár, lehet más ok is a háttérben, őszintén szólva nem nagyon van időm foglalkozni az okokkal, esetleg dokihoz menni, hogy nézzünk egy pajzsmirigyet. Csináltam szépen tovább. Folytattam, javítgattam az étrenden, csökkentettem tovább és tovább a kalóriákat, aztán beszélgettem Schönekker Lacival, aki a BioTech USA támogatott sportolója és edző is egyébként és kicsit átszerveztük a dolgokat:)

Változások az étrendben

Az étrendben annyi a lényeg, hogy pár nap alacsony szénhidrátos nap után töltés következik, amikor nincs edzés. Tehát a jégsali-kígyóubi-csirkemell kombót pár nap után megtöröm némi pufirizzsel, hogy kiviruljon az arcom és kisimuljanak a ráncaim:) Dobtuk a tejtermékeket. Sajnos a "nincs edzés" részt még nem sikerült igazán megvalósítani, mert nem bírom ki, de próbálok egy lazább napot beiktatni, pl. hétvégén csak egy kétórás korizás, vagy tollasozás az elmebeteg barátaimmal, vagy laza aerob kis hassal, ilyesmi:)

Németh Sanyival átbeszéltük a táplálék-kiegészítőket. Növeltük az L-carnitine adagot (5-6 grammra naponta, két részletben), bejött a CLA, illetve fehérje helyett tiszta aminosavak, mint Beef Amino, Amino Essentials és Glutamin.

Vitaminból most a One-a-Day-t nyomom,mert jó kis akcióban van és így legalább el tudom osztani napközbenre az adagokat. Nagyjából 3-4 tabletta megy, így egy hónapig kitart:)

Ki képes elrágva megenni a Beef Aminot? Hm? Jelentkezzen! én megeszem simán :)))

Vége a Crossfit tanfolyamnak, jöhetnek a termi edzések

Szóval úgy tűnik, hogy Schönekker Laci ötletei nagyon szépen beválnak, megindult a fogyás és én is egyre jobban érzem ettől magam a bőrömben. De nem csak neki tartozom sok-sok hálával, hanem az edzőmnek, Krasznai Gábornak is. Most, hogy vége a Crossfit tanfolyamnak, végre tudok "rendesen" járni edzésekre, így heti 2-3 alkalommal tudunk együtt edzeni. Gábor nem a klasszikus "gyúrásban" hisz, ahogy már én sem igazán. Pont ezért szeretek vele edzeni, mert mindig mutat újat és mutat olyat, ami olyan egyszerűnek tűnik, aztán egyáltalán nem az.

Nem azt mondom, hogy nincsenek klasszikus gyakorlatok, csak azok is kicsit másképp működnek és sok más funkcionális gyakorlat és GFlex szerepel az edzéseken. Például ha nézünk egy guggolást, akkor van egy bemelegítő kör 15 ismétléssel, aztán 15 ismétlés 3 számolásig megtartva lent mindig, aztán 10 ismétlés ugyanígy és 10 ismétlés pumpa rá és hasonlók. Nagy súlyokkal egyáltalán nem dolgozunk, bár azt megcsinálom önállóan amúgy, ha nem edzünk együtt, mert egyedül még nem tudok teljesen "funkcionálisban" gondolkodni... Nincs még annyi gyakorlat a fejemben, illetve azért a tartásoknál jó, ha ott van valaki, aki motivál és kitartásra ösztönöz:)

A sok-sok elfoglaltság miatt, illetve félve a túledzéstől (főleg így diéta mellett) úgy döntött a "bizottság", hogy elég lesz a napi egy edzés, főleg hogy nem is nagyon fér bele a napomba több, mert így is fél 6-kor indulok el otthonról és este 9 fele érek haza. De ha véletlen előbb, akkor örülök, hogy végre utol tudom érni magam a háztartási dolgokban:)

Próbálok kicsit sűrűbben írni, most már lesznek képek is és úgy az igazi:)

Mindenkinek jó edzést, kitartást a cél mellett! hajrá!

Dóri

KÉRDEZD DÓRÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK