Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Számítógépeket adományoztunk a Hi-Tech Alapítvány részére

Társadalmi felelősségvállalási programunk során nem csupán értékteremtő civil szervezetek és hazai egészségügyi intézmények munkáját támogatjuk, de figyelmet fordítunk egyes oktatási intézmények felszerelésére is.

BioTechUSA-cégcsoport 18 darab használt, de tökéletes állapotban lévő asztali számítógépet juttatott el a Hi-Tech Alapítványnak a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikumában folyó szakmai képzés támogatása céljából. A számítógépeket Csathó Péter, a vállalati IT vezetője és Varga László IT üzemeltetési menedzser adták át.

Az adományok átadásakor Tóth Imre, az intézmény igazgatója és a Hi-Tech Alapítvány kuratóriumi tagja megköszönte a BioTechUSA ügyvezetésének és munkatársainak a felajánlott számítógépeket. „Az eszközöket elsősorban az informatikai és távközlési ágazat szakmai alapozó oktatásában résztvevő 9. és 10. évfolyamos tanulók fogják használni. A számítógépeken a weblapszerkesztési-, programozási alapismereteiket fejleszthetik, valamint elkészíthetik és prezentálhatják a projektfeladataikat is.” – tájékoztatott az igazgató.

Mindezt Csathó Péter, a BioTechUSA IT osztályának vezetője annyival egészítette ki, hogy „kizárólagos magyar tulajdonban lévő cégként fontos számunkra, hogy ne csupán a sport erejével és fitt közösségünk bevonásával gyűjtsünk karitatív célokra, de minél nagyobb hangsúlyt fektessünk a hiánypótló munkát végző hazai egészségügyi, oktatási intézmények támogatására is. Külön örömmel tölt el, hogy az általunk felajánlott számítógépek a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikumához kerültek, ahol a jövő IT szakembereit képzik. Bízunk benne, hogy a megfelelő eszközök segítségével a fiatalok hatékonyabban sajátítják majd el azt a tudást, amire szükségük lesz informatikai pályájuk során.”