Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Táplálék-kiegészítők egy élsportoló életében – Interjú Tóth Mártonnal

 

Profi sportolóként extra tápanyagokra van szükséged. Használsz táplálék-kiegészítőket? Egy vízilabdázó mivel egészíti ki az étrendjét?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1740/o_IMG_8970_logo_20150217095546.jpgA válogatottnál a Sportkórházban kiszámolták, hogy nekem egy nap kb. 6000 kalóriát kell megennem. És mivel én centerezek a válogatottban, ezért én szeretnék még izmot, tömeget növelni, hogy eredményesebb legyek. Napi szinten 2 g/testsúly kg fehérjét be kéne vigyek, hogy izmot tudjak növelni. Ehhez pedig minden nap meg kéne ennem egy kiló csirkét. Én ezt nem tervezem. Ennek a pótlására használom a BioTechUSA termékeit. Leginkább fehérje és aminosav, ami nagy mennyiségben kerül be a szervezetembe, de vitaminokat is szedek, hogy erősítsem az immunrendszeremet és ellenállóbb legyek a betegségekkel szemben. A nagy terhelés miatt pedig, a kálcium-magnézium is extra dózis nálam.

Említetted, hogy mindig kis célokat tűztél ki magad elé. Ennek az évnek még az elején járunk. Mit tűztél ki magad elé 2015-re?

Én két éves periódusban indítottam el a tavaly szeptembert. Nekem innen a fő cél a riói olimpia. Ez 2016 nyarán lesz. Ebből kialakítottam a célokat Szolnokon: BL-ben kell játszani, sikerült, Magyar Kupát meg kell nyerni, megnyertük, bajnokságot meg kell nyerni, azon vagyunk, hogy megnyerjük. Ha a klubszezonban ezek a célok teljesülnek akkor nyugodtabban várhatom a nyári felkészülést, hogy benne leszek a keretben, vagy a csapatban. És ahhoz, hogy én a riói olimpián ott legyek, ahhoz nekem a mostani nyáron a kazanyi világbajnokságon szerepelnem kell, hogy előtérben legyek. Úgyhogy ezek az apró célok kellenek nekem ahhoz, hogy a végén 2016-ban a nagy cél összejöjjön.

A táplálkozás terén most izmot szeretnék növelni. Ugye ez tavaly nem így volt. Akkor inkább szálkásodni akartam, könnyebb akartam lenni, robbanékonyabb. Most más a cél, mert azt tapasztaltam az Eb-n, hogy kell még erő. Ez lehet, hogy a gyorsaság rovására fog menni picit, de ahhoz, hogy én centerben jobban megálljam a helyem, még kell erő. És ez egy olyan cél, amit a táplálkozásra le lehet vetíteni.

Sok sikert hozzá, Marci! Köszönöm az interjút.

Készítette: Molnár Péter