Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Teljesítményfokozás

1. Pihenj!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1752/o_BeFunky_sleapingbeauty2_20150325110333.jpg

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de véleményem szerint az éjszakai tanulásnak nem sok előnye van. Próbálj meg úgy időzíteni, hogy ne a mesterséges fény felett gubbasztva próbáld meg elsajátítani a tananyagot, törekedj a nappali órákban időt szakítani a tanulásra! Az éjszaka maradjon meg a pihenésnek, így agyad és izmaid is ki tudják pihenni magukat.

2. Eddz reggel!

Ha igazán komolyan veszed az edzéseket, érdemes reggel letudni őket. Estefele nemcsak, hogy tele van a terem, de fáradtabb is leszel az egész napos hajtás után! Dobj be reggelire egy tál rostban és B-vitaminban gazdag zabpelyhet egy kis gyümölccsel, így a tested lassan felszívódó és minőségi szénhidrátokkal lesz ellátva, ami ideális az edzéshez.

3. Szedj vitamint!

A vitaminoknak és ásványi anyagoknak nagyon fontos szerepük van egészségünk megőrzése érdekében. Ha krónikus fáradékonyságban szenvedsz, az is elképzelhető, hogy nem juttatod elég vitaminhoz a szervezeted. Kiváló megoldás erre valamely multivitamin készítmény, amely segít elkerülni a betegségeket, hozzájárul a normál anyagcsere-folyamatokhoz és még fittebbé is tesz!

4. Készíts ütemtervet!

Sokkal könnyebben ki tudsz igazodni teendőid/tanulnivalóid közt, emellett pedig alakformálásod is gördülékenyebb lehet, ha részletes napirendet vezetsz. Ehhez hasznos beszerezned egy határidőnaplót, ahol pontról pontra szedheted akár edzésterved napjait is!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1752/o_images_(1)_20150325110416.jpg

5. Használj táplálék-kiegészítőt!

Szellemi frissességed fokozható ginkgo bilobával, mert bizonyítottan serkenti az agy oxigénellátását. Mellette hasznosak lehetnek a zöld tea kivonatokat tartalmazó készítmények, melyek nemcsak antioxidánsként funkcionálnak, de élénkítenek is. Felpezsdíthet munka vagy edzés előtt (de akár még tanuláskor is), ha kreatinhoz juttatod a szervezeted, hiszen energizálóként is hat (főként a tri-creatin-malate).

Hajtásra fel, kellemes hetet Nektek!

Kővágó Henrietta
bikini-fitness versenyző

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1752/o_veghzolis_20150325110553.jpg