Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Testsúlykontroll formula csomagok – I. rész

Mielőtt nagyon belevágnánk a készítményekbe, fontos megjegyezni, hogy a testsúlykontroll formulák és táplálékkiegészítők valóban kiegészítők; nem helyettesítik a megfelelően összeállított étrendet és/vagy testmozgást, viszont kitűnően tudják támogatni azt. Ha már megvan az elhatározás, és rendszeresen mozogsz, odafigyelsz a táplálkozásodra, akkor jöhetnek a kiegészítők! Lássuk, hogy mely típusú termékeket érdemes választani, illetve hogyan kell őket alkalmazni!

Termogén vagy lipotróp?

A testsúlykontroll formulákon belül alapvetően két fő csoportot különböztetünk meg: vannak lipotróp (anyagcsere fokozó) és termogén (testhőemelő) készítmények. Harmadik csoportként beszélhetünk az egyéb testsúlykontroll formulákról; ide sorolhatók az étvágycsökkentők és az étkezés helyettesítők, továbbá léteznek L-karnitin készítmények, amelyek a zsírsavszállító rendszer fontos elemei.

 

A 12 kg, vagy azt meghaladó súlyfelesleg esetén elsősorban a lipotróp készítményeket ajánljuk. Az ebbe a kategóriába sorolandó termékekre jellemző, hogy stimulánsmentesek, éppen ezért alkalmazhatják koffeinérzékenyek, magas vérnyomással rendelkezők, 18 éven aluliak, akár huzamosabb ideig is. Hatóanyagaik elsősorban anyagcsere fokozó hatásúak, ilyenek pl.: esszenciális zsírsavak, króm, HCA, kolin, kitozán stb.

 

Mindenki számára fontos, hogy jól érezze magát a bőrében, azonban a súlyfelesleg nemcsak esztétikai probléma. Nagymértékben hozzájárulunk az egészségi állapotunk javításához, ha megszabadulunk a felesleges kilóktól, ugyanis a magas testzsírszázalék hosszútávon szív-érrendszeri, illetve különböző anyagcsere betegségek kialakulásához vezethet.

 


Ezeket a termékeket kombináld +12 kg súlyfelesleg esetén:

 

Fogyókúra támogatására összeállított csomagunk lipotróp termékekre épül. Az alapkoncepció megegyezik férfiak és nők esetében, miszerint az alábbi termékcsoportok közül érdemes egy-egy készítményt választani:

 

1. Multivitamin

Érdemes egy olyan multivitamin készítménnyel megtámogatni az étrendünket, ami a megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Alkalmazás: reggel, éhgyomorra.

 

2. Lipotróp készítmény

Anyagcsere fokozó hatóanyagaikkal elősegítik a zsírbontást, így támogatva a szervezet zsírból történő energiafelhasználását.

Fontos megjegyezni, hogy a lipotróp készítmények – a termogénekkel szemben – nem tartalmaznak stimuláns hatóanyagokat, így ezeket akár 4 hónapon keresztül is lehet alkalmazni.

Alkalmazás: étkezés előtt.

 

3. CLA

A CLA töbsszörösen telítetlen zsírsav forrás, amely tökéletes kiegészítője a lipotróp készítményeknek.

Alkalmazás: étkezés után.

 

4. L-karnitin

Az L-karnitin egy aminosav származék, amely a zsírsav szállító rendszer fontos eleme.

Alkalmazás: edzés előtt 30 perccel.

 

5. Fehérje készítmény

A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez, az izomtömeg fenntartásához, illetve a normál csontozat fenntartásához.

Alkalmazás: edzés után, esetleg kis étkezések (tízórai, uzsonna) helyettesítése.

BioTechUSA fogyókúrás termékcsomag nőknek és szedése

 

Active Women – reggeli előtt 1 tabletta

Mega Fat Burner – 3 kapszula ebéd előtt

CLA400 – ebéd és uzsonna után 2-2 kapszula

Ultra Loss – utolsó étkezésként

BioTechUSA fogyókúrás termékcsomag férfiaknak és szedése

 

One-A-Day – reggeli előtt 1 tabletta

Super Fat Burner – reggeli előtt és ebéd előtt 2-2 tabletta

CLA400 – ebéd és vacsora után 2-2 kapszula

L-Carnitine 100.000 Liquid – edzés előtt

Iso Whey Zero – edzés után

Somogyi Sára

Táplálkozástudományi szakember