Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Vegetáriánus fehérjeforrások

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1744/o_vegaa1_20150224105136.jpgRendszerint hajlamosak vagyunk a vegetáriánus életmódot folytatókat soványnak gondolni, abból az okból kifolyólag, hogy nem fogyasztanak húst, esetenként tojást és tejterméket sem. Ettől még egy vegetáriánus valójában nem vonja meg magától a fehér lisztet, a cukrot, az édességeket, nassolni valókat, tehát ugyanúgy képes a testsúlygyarapodásra is!

Lássuk tehát milyen vega élelmiszereket kell fogyasztanod a siker érdekében!

Az étrendek közti eltérést nyilvánvalóan a fehérjefogyasztási szokásokban kell keresnünk. Bár alapvetően a szénhidrát bevitelének forrása egy vegetáriánus és egy nem vegetáriánus személy esetében nagyjából azonos, a fogyáshoz és a  szálkásításhoz is elengedhetetlen a fokozott fehérjebevitel! Míg a nem vegetáriánusok válogathatnak a különböző állati eredetű fehérjék között is, addig egy vegetáriánus kizárólag a növényi fehérjékre támaszkodhat, illetve a tojásfehérjére és sovány tejtermékekre.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1744/o_vega3b_20150224105132.jpg

Léteznek különböző húspótló termékek, ilyen például a szejtán is, amelyet szétválasztásos módszerrel tönkölybúzából készítenek. Ismerjük még a tofut, másnéven szójasajtot, ami a szójatejből visszamaradt túró összenyomásával készül. Vannak zöldségek, melyek magas fehérjetartalommal rendelkeznek, ilyen például a csicseriborsó, a bab, lencse, kelkáposzta, még a brokkoli is, valamint az olajos magvak is bővelkednek fehérjében. A probléma abban rejlik, hogy míg egy nem vegetáriánus sovány húsokból képes fedezni a napi fehérjeszükségletet, addig egy vegetáriánus sokszor csak magasabb szénhidrát-, és zsírtartalommal rendelkező fehérjeforrások közül válogathat!

A helyzet orvoslására tökéletes választás lehet a fehérjeturmixok fogyasztása.

A BioTechUSA proteinkészítményei legnagyobb részben tejsavót tartalmaznak, így a tejtermékeket nem mellőző vegetáriánusok is fogyaszthatják. A tejsavófehérjék a tejgyártási folyamatok egyfajta ‘mellékterméke’, amely magas fehérjetartalma miatt kíváló tápanyagoforrásnak minősül. Előnye továbbá, hogy mentes a felesleges szénhidrátoktól és zsíroktól, így megfelelő fehérjepótlást jelent. Laktózérzékenység esetén érdemes az Iso Whey Zerot választani, hiszen tejcukormentes, nem váltja ki a laktóz intolerancia tüneteit! Nemcsak fehérjeforrásnak kitűnő, de új ízvilágot is jelent; megihatod magában, de hozzáadhatod a gyümölcsturmixokhoz, belesütheted süteményekbe is. Próbáld ki minden ízét! 🙂

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1744/o_me_20150224105128.jpg

Kővágó Henrietta

bikini-fitness versenyző