Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Visszatérek!

Nem tudjuk ilyen sikersztori lesz-e az elmúlt évek legsikeresebb hazai erősember versenyzőjének, Nagy Ákosnak a visszatérése a BioTechUSA csapatába, de egy biztos: Mindnyájan nagyon örülünk Ákos visszatérésének!

A visszatéréséről, az idei terveiről kérdeztük a korábbi kétszeres The World’s Strongest Man résztvevő, egykori junior súlyemelő világbajnokunkat.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1732/o_1_1_20150129140346.JPG

Tavaly nagyon hirtelen hagytad el a BioTechUSA csapatát. Mi vezetett oda, hogy mégis visszatértél?

Több éves sikeres együttműködés után, az én kérésemre 2014 áprilisában úgy döntöttem, hogy megpróbálok másik támogatóval felkészülni az előttem álló kihívásokra. A korábbi, minden tekintetben sikeres együttműködésre és a jó kapcsolatunkra tekintettel akkor úgy váltunk el a BioTechUSA vezetésétől, ha nem találom meg a számításom, akkor várnak vissza. Most ez a helyzet állt elő. Az emberi és üzleti kapcsolataim során egyaránt mindig a korrekt viszonyokra törekszem, most sem volt és ezután sem lesz ez másként.

Mi történt veled az elmúlt hónapokban?

Sajnos számos tekintetben nem úgy sikerült a tavalyi évem, mint ahogyan azt az év elején elterveztem. Májusban egy hazai versenyen súlyos bicepsz szakadást szenvedtem, amit egy több órás műtéttel kellett helyrehozni. Ennek következménye volt, hogy gyakorlatilag a nyár eleje – ami fontos időszak az erősember szezon szempontjából – kiesett, a versenyzés helyett rehabilitációval teltek a napjaim. Sajnos számos profi erősember verseny így kimaradt a tavalyi évben. Nyár végén tudtam visszatérni a hazai rendezésű Strongman Champions League fordulón, ahol a 7. helyen végeztem. Az egész évben sokat foglalkoztatott a legkedvesebb sportágam, a súlyemelés. Tavaly visszatértem a gyökereimhez. Elkezdtem egy súlyemelő szakosztály felépítését, és az olimpiai súlyemelés népszerűsítését is, amely kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Elkezdtem átadni azt a tudást, amelyet az elmúlt évtizedek alatt megtanultam, szóval elkezdtem edzőként is dolgozni.

Hogy érzed magad most, hogy halad a felkészülésed?

Úgy érzem, jól sikerült a szezon eleji alapozásom. Soha ilyen jó még nem volt az alaperőm az alapozás végén. Ráadásul az új súlyemelő és erősport termünkben, a FLEX BASE-ben végre minden feltétel adott a sikeres felkészüléshez. Ilyen optimális körülmények között még soha nem tudtam készülni. Nagy hangsúlyt fektetek a gyengébb versenyszámaim fejlesztésére, az erősember technikám csiszolására is az erőnléti edzések mellett.

Melyek a terveid az idei évre vonatkozóan?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1732/o_IMG_4157_20150129140417.JPG

Sok tervem, ötletem, célom van erre az évre is. A tervek szerint az idén is az egyetlen magyarországi erősember versenyző leszek, aki rajthoz áll majd a legrangosabb nemzetközi erősember versenysorozat, a Strongman Champions League versenyein. Van már meghívásom a FIBO Strongman ClassX profi versenyére, és nem hivatalos forrásból, de úgy értesültem, hogy az idén meghívással ott lehetek a The World’s Strongest Man-en is. Ez már a harmadik világ legerősebb embere világbajnoki döntőm lesz, ami számomra nagyon sokat jelent. Ezen kívül az idén szeretnék újra versenyezni erőemelésben is. Minden „ellenszél” ellenére, a súlyemelésben is folytatom azt a tudatos sportágépítő munkát, amit az elmúlt években elkezdtem. Szóval rengeteg tervem, célom és feladatom van 2015-re nézve, és nagyon jó érzés, hogy a súlyemelő csapatom és szurkolóim mellett a BioTechUSA támogatását is magam mögött tudhatom.

Üdv újra a csapatban, Ákos! Sok sikert kívánunk 2015-re is!

BioTechUSA