3P Amino Matrix kutatási eredmények

2012-02-28 08:20:59

 

2011 legnagyobb magyar táplálék-kiegészítő tanulmánya

Talán emlékeztek még rá, hogy 2011-ben nagyszabású kutatásba fogtunk, hogy kifejlesszünk egy új aminosav készítményt és Veletek, a fogyasztókkal teszteltessük a hatékonyságát. A jelentkezők nagyszerűen helytálltak a kutatás 3 hónapja alatt és rengeteg tapasztalatra tettek szert. Sokan számoltak be a kutatáshoz kapcsolódó edzés- és táplálkozási szemináriumok hatékonyságáról, a kutatás eredményei pedig magukért beszélnek!

Táplálkozás és teljesítmény

Az egészséges táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, viszont a helytelen táplálkozás következtében kialakuló hiányállapotok, testösszetétel változások hátrányosan befolyásolhatják az edzés eredményességét. Elégtelen mennyiségű és minőségű energia-, és fehérjebevitel esetén a szervezet a saját izomfehérjéit használja fel energiaforrásként, ezzel csökkentve az elérhető maximális teljesítmény elérésének lehetőségét. Helytelenül kivitelezett testtömeg-csökkentés esetén is jelentősen csökkenhet az izomfehérje mennyisége, melynek megakadályozása fontos célkitűzés.

A vizsgálat

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1133/o_3P_Amino_Matrix_240tab_3d_20140117123509.jpgA 3P Amino Matrix tanulmányban több, mint 60 személy vett részt. Ők 19-60 éves nők és férfiak voltak, akik között volt aktívan sportoló és aktív sporttevékenységet nem végző személy is. Mindkét csoportba egészséges személyek kerülhettek.

A vizsgált személyek mind az étrendjükhöz, mind az edzésükhöz kaptak segítséget, a vizsgálatok során pedig egy ún. InBody 720-as készülékkel ellenőrizték az alanyok testösszetételét. Történt vérvétel, vizeletvizsgálat és vérnyomás mérés is! A vizsgálatok a győri Petz Aladár Megyei Gyakorló Kórházban zajlottak.

Eredmények

Az összesített eredmények alapján megállapítható, hogy a vizsgálat kezdetétől a tanulmány végéig a tiszta izomtömeg testsúlyhoz
mért aránya nőtt! Az átlagokat figyelembe véve a kezdeti testsúly 83,2 kg volt, míg az izomtömeg ebből átlagosan 38,9 kg volt. A vizsgálat végére pedig az átlagos testsúly 81,6 kg lett, míg az átlagos izomtömeg 38,6 kg. Tehát az átlagokat tekintve a testsúly csökkenés nagyrészt a testzsírban következett be, az izomtömeg megtartása sikeres volt. Persze az átlagos számok nem mindenkire érvényesek. Volt, akinek növekedett a tömege, és természetesen az izomtömege is, volt, aki pedig nagyobb fogyást könyvelhetett el a végére, csekély izomtömeg csökkenés mellett. Az eredményekről viszont általánosságban elmondható, hogy minden szempontból pozitívan zárultak.

Mindkét csoport esetén elmondható, hogy csökkent a haskörfogat, de ami igazán jelentős, az a vérnyomás csökkenés, a vércukorszint csökkenése, illetve a káros koleszterin szint csökkenése.

A 3P Amino Matrix előnyei

A nemzetközi irodalomban számos közlemény utal a növényi fehérje táplálkozásban betöltött fontos szerepére: magas arginin tartalmánál fogva segíti az izom anyagcseréjét, növeli az izomtömeget és csökkenti a test zsír tartalmát. Magas lizin tartalma miatt az izomtömeg felépítésben előnyös hatású. Egyes szerzők szerint kedvező hatása van a vérnyomás csökkentésében is.

Újabb vizsgálatok szerint a borsófehérje gátolja az angiotensin convertase enzim (ACE) aktivitását, így kedvező hatását a vérnyomás értékekre magyarázni lehet.

A 3P Amino Matrix kutatás tehát beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ajánljuk mindazoknak, akik tiszta izomtömeg növekedést szeretnének elérni, valamint diétázóknak az izomtömeg megtartásához. Ha szeretnéd az egészségügyi előnyöket kihasználni, mint amilyen a koleszterin szint, vagy a vérnyomás csökkentése, akkor is javasolt az étrendet 3P Amino Matrix-szal kiegészíteni.

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Nitrox Therapy