Ulisses: A kockahas megőrzése

2017-02-03 13:56:00

Gondolom te is láttál már „előtte” és „utána” fotókat, amelyek egyre nagyobb számban keringenek az interneten. Az „utána” állapot gyakran csak egy hétig tart. Nagyon ritka, hogy valaki a későbbiekben is megőrzi izmait és alakját. Keményen dolgozunk hosszú időn át, majd nem figyelünk arra, hogy ezt megőrizzük. Ez kb. olyan, mint amikor valaki nagy nehezen összehozza az első milliót, aztán fogalma sincs arról, hogy miként gondozza vagy óvja a vagyonát. Már érdemes a kérdésen azelőtt elgondolkozni, minthogy a kockák láthatóvá válnának, így tudod majd megőrizni a kemény munkával megszerzett izmaidat. Ehhez a következő három dologra kell odafigyelned.

Ulisses kockahas Shaper BioTechUSA

Szabályozott energiabevitel

Attól leszel szálkás és szépen kidolgozott, hogy folyamatos energiadeficitben van a szervezet, amely lehetővé teszi az izmok használatát, ugyanakkor a rajtuk található zsírréteget pedig szépen leégeti. Ennek többé kevésbé így is kell maradnia, persze némi változtatással. A kockáid megtartásához nem kell a kalóriadeficit, az is elég, ha a kalóriabevitel szempontjából semleges egyensúlyt sikerül fenntartanod. Ennek szintje egyénenként eltérő, de valószínűleg 10–15%-kal magasabb kalóriabevitelt jelent, mint a szálkásítást kísérő szigorú diéta során.

A szokások megtartása

A rutin, a megszokás miatt sikerült az eredményeidet elérned. Ebbe beletartozik a főzés/ételkészítés, a kardio, a súlyzós edzés és az élelmiszerek megválogatása is. Gyakran előfordul, hogy a szálkásítást hatalmas zabálás követi, és hiába értek el ezek az emberek bármilyen eredményt, pár hét alatt a semmibe vész kemény munkájuk eredménye. Szerintem ez így nincs rendben! Tartsd meg azokat a szokásokat, amelyekkel látványos izomzatra tettél szert. Ha eddig működött, akkor ezután is működni fog: ebben a következetesség a legfontosabb.

Ulisses edzés, kockahas Találd meg az egyensúlyt

Egészen biztosan lesznek kilengéseid, és fogsz majd gyorsétteremben is enni, de fontos, hogy már a legelején megtaláld az egyensúlyi állapotot. Nem titok, hogy ha már egyszer szálkás vagy, könnyebb megtartani az izomzatod, még akkor is, ha többet nassolsz vagy időnként egészségtelen ételeket fogyasztasz, mert hormonálisan már arra vagy beállva, hogy ezt az energiát gyorsan leégesd. Számold át a kalóriákat, és illeszd bele a napi keretbe, hogy a kalóriabevitel egyensúlya megmaradjon, és törekedj arra, hogy szálkásítást követően heti két alkalomnál gyakrabban ne egyél ilyesmit.

Ha ezeket a tanácsokat betartod, minden kocka a helyén marad!

 

Ulisses


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK