A jégszauna hatásai

2014-03-24 09:13:00

Odakint most nincs igazán hideg, de könnyen lehet, hogy neked is kedved támad egy kis jeges mókára. Eltaláltuk? Akkor figyelmedbe ajánljuk a jégszaunát, amivel sokat tehetsz egészségedért és szépségedért.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1610/o_jegszauna_20140324093647.pngHogy miért jó 2-3 percig a mínusz 130-170 fokban „vacogni”? Talán nem is ez a kérdés, hanem az, hogy van-e egyáltalán a szervezetnek olyan része, amelyre ne gyakorolna jó hatást. Az összeset most nem is sorolnánk fel, de néhányat azért összegyűjtöttünk: íme a jégszaunázás pozitív hatásai!

1. Segíti a regenerálódást

A test néhány perces „fagyasztása” után a sejtek szinte újjászületnek, szervezetünk regenerálódik. A szélsőséges hőmérséklet kiegyenlítésére testünk a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindításával reagál, így egész sor biokémiai folyamat megy végbe. A kezelés hatására megszűnik a fáradságérzet, a túlterhelt izmok ellazulnak, regenerálódnak. 

2. Javul a keringés, csökken a gyulladás

Emellett fokozódik a bőr, a nyálkahártyák és a belső szervek vérkeringése, megfigyelhető az ödémák csökkenése, a gyulladáscsökkentő hormonok termelődése. Reumatikus- és mozgásszervi betegségekben szenvedőknek is gyakran ajánlják, illetve csontritkulás és allergia esetén is. 

3. Stressz, fáradtság, álmatlanság?

Ha nappal csak kókadozol az irodában, este viszont nem tudsz elaludni, akkor is javallott a jégszauna kipróbálása. Sőt a lelki jellegű problémák és szorongás kezelésére is jótékony hatással lehet. 

4. Mínusz 170 fok, búcsú a zsírpárnáknak is

A jégszaunát sokan fogyasztó hatása miatt is szívesen veszik igénybe. Ráadásul nemcsak karcsúsodhatunk a jégterápia során, hanem a narancsbőrrel is hatékonyan vehetjük fel a harcot.  

5. Nem csak sportolóknak!

A már említett regeneráló hatás miatt olyan sztársportolók is rendszeresen jégszaunáznak, mint például Cristiano Ronaldo, vagy a vízilabda válogatott játékosai. De nemcsak ők, hanem mi is használhatjuk sérüléseink gyógyítására, teljesítménynövelésre, vagy éppen prevenció céljából.

Kiknek nem ajánlott?

Persze a krioterápiát sem ajánlják mindenkinek. Az első alkalom előtt a jégszauna kezelője vált veled pár szót arról, hogy van-e valamilyen panaszod, betegséged. Többek közt a szív- és érrendszeri panaszok, agyi vérkeringési zavar, vagy a lázas betegségek sajnos kizáró tényezőt jelenthetnek.

Nagy Balázs

Jegesember

www.fandm.hu


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

BCAA 3D - 90 kapszula

BCAA 3D - 90 kapszula

2.990 Ft

33 Ft / kapszula
Megveszem

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2013 - 1. nap