Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

A kar edzése

2015-05-15 09:24:00

Cikkek és tanulmányok sokasága tárgyalja a karedzés rejtélyeit. Napról napra jelennek meg edzésmódszerek, edzéstervek, és ígérnek óriási karokat rövid időn belül. Mégis mi ennek a valóságalapja? Érdemes együtt edzeni a bicepszet és a tricepszet? Kicsi vagy magas ismétlésszámokkal érdemes támadni az ágyúkat? Nos, lássuk mi az, ami nekem bevált, mi az amit már évek óta alkalmazok, mégis a mai napig eredményes számomra.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1777/o_IMG_2059_20150515093202.JPGA kar izmainak megdolgozása során előnyben részesítem a szettes edzést. Sokan vélik azt, hogy a bedurranás miatt már nem tudják bicepszezés után a tricepszet is megfelelően terhelni, illetve fordítva. Ez tévhit, hiszen tökéletesen ki lehet használni a helyi vérbőséget, sőt, továbbmegyek. Még jobb, ha egyszerre végezzük a kétfejű és a háromfejű karizmok edzését. Soha nem érzett vérbőséget idézhetünk elő a karunkban, arról nem is beszélve, hogy az ízületeinket is lényegesen kevésbé terheljük, hiszen közel sem fogunk tudni olyan hatalmas súlyokkal edzeni. Rövidebb idő alatt, magasabb intenzitáson, lényegesen erősebb stimuláció éri az izmainkat, így az edzés hatására kiválasztódó anabolikus hormonok koncentrációja is nagyobb lesz a vérünkben. Egyszerűen hangzik, igaz? Nézzük hát, hogyan is fest ez a gyakorlatban.

Edzésterv

1. szett: Scott pados bicepszezés normál fogásban+ Hátsó tolódzkodás

2. szett: Scott pados bicepszezés kalapács fogásban + Homlokra engedés egykezes súlyzókkal

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1777/o_IMG_2064_20150515093149.JPG3. szett: Koncentrált bicepszezés támaszban kétkezes rúddal + Felsőcsigás letolás

4. szett: Álló kétkezes rudas bicepszezés + Felsőcsigás köteles tricepszezés

Ezekből a szettekből 3–3 sorozatot végzek, egyenként 10–12 ismétléssel, mérsékelten nagy súlyokkal. Sorozatok között rövid, egyperces pihenőket tartok és ugyanez igaz a szettekre is. Ne felejtsétek el, hogy a szabályos végrehajtás sokkal fontosabb – főleg a karok edzésénél – mint a használt súlyok mértéke. Ha súlyok irányítanák az edzéseinket, akkor az csupán egy egyszerű ego harc lenne, számunkra viszont fogadni mernék, hogy sokkal kielégítőbb, ha két ágyúgolyó méretű bicepszet és két gigantikus lópatkó alakú tricepszet viselhetünk a pólónk ujja alatt, valamint cipelhetünk magunkkal a napjaink folyamán!

Schönekker László, BioTechUSA férfi testkultúra szakértő


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

edzés » tricepsz » bicepsz » kar » »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

AAKG Elite - 120 megadózisú kapszula

AAKG Elite - 120 megadózisú kapszula

6 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs, prémium táplálékkiegészítő. Megadózisú, komplex, kapszulás, edzés előtti formula, AAKG-val, vérképzést segítő vassal és B12-vitaminnal.
Megveszem
Amino Build Elite - 120 megadózisú kapszula

Amino Build Elite - 120 megadózisú kapszula

7 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs, aminosav képződést segítő formula.  Megadózisú, komplex, prémium táplálék-kiegészítő kapszulás formában,  AminoSYNTH formula és glutamin aminosav egyedi kombinációjával.
Megveszem
BCAA Elite - 120 megadózisú kapszula

BCAA Elite - 120 megadózisú kapszula

7 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs prémium táplálék-kiegészítő. Mega dózisú, komplex, kapszulás BCAA aminosav formula, HMB-vel és funkcionális ásványi anyagokkal. 
Megveszem
Boost Elite - 60 megadózisú kapszula

Boost Elite - 60 megadózisú kapszula

12 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs prémium táplálék-kiegészítő. Mega dózisú, komplex, kapszulás edzés előtti formula, 200 mg koffeinnel, szénhidrát nélkül!
Megveszem
Carni Elite - 120 megadózisú kapszula

Carni Elite - 120 megadózisú kapszula

9 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs prémium táplálék-kiegészítő. Mega dózisú, komplex, kapszulás karnitin formula. Zsíranyagcserét fokozó kombináció, stimulánsok nélkül.
Megveszem
CellBuild Elite - 60 megadózisú kapszula

CellBuild Elite - 60 megadózisú kapszula

6 aktív hatóanyagot tartalmazó, legújabb generációs prémium táplálék-kiegészítő. Megadózisú, komplex, kapszulás sejt újraképződést segítő formula, nukleotidokkal, kalciummal, vassal és cinkkel.
Megveszem

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Edzés a szabadban