Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

A kitartóbb edzésmunkáért

2015-01-20 14:57:00

A béta alanin számos sportágban kedvelt táplálék-kiegészítő, de idáig főleg az állóképességi sportokat űzők élvezték az előnyeit. Itt az ideje ráébredni, hogy a súlyzós edzésekhez és más sportágakhoz is kiváló hatóanyag. Ismerd meg közelebbről!

Beta Alanine - 120  kapszulaLendüljünk át a kémián, hogy megértsd a béta Alanin hatását. A béta Alanin az l-hisztidin aminosavval együtt fő alkotója több anyagcsere terméknek és más hasznos komponenseknek, mint amilyen például a karnozin, ami többek között savasodás gátló hatású. De a béta Alanin az anyagcsere folyamatokban is fontos szerepet tölt be, például a Glicin és a GABA között összekötő kapocsként.

A béta Alanin nem esszenciális aminosav, a szervezet legalább háromféleképpen elő tudja állítani. Táplálék-kiegészítőként fogyasztva a vérkeringésből az izomzatba kerül, ahol l-hisztidinhez kapcsolódva létrehozza a karnozint. Alapvető szerepe tehát az, hogy az izom Karnozin koncentrációját növeli. A béta Alanin kiegészítés 4-10 hét alatt jelentősen megnöveli az izomzat Karnozin koncentrációját. A Karnozin hatékony segítség az izomösszehúzódás, az izom ph-szintjének alacsonyan tartásában, tehát a kitartó izommunkát segíti elő.

Sőt, a béta Alanin a B5 vitamin fontos alkotóeleme is! Így hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál mentális teljesítményhez, de részt vesz az energiatermelő folyamatokban is! Ha azt mondom, hogy „koffeinszerű hatás”, akkor sok mindent leírtam a béta alaninról. Koncentráció, éberség, kitartó sportteljesítmény.

A béta alanint kreatinnal kombinálva nagyszerűen fokozzák egymást hatását, így nő a fizikai teljesítmény a rövid, sorozatos, nagy intenzitású mozgás során, mint amilyen a súlyzós edzés is! Sokan a kreatin helyett alkalmazzák, mert a béta alanintól hasonló hatásokat várnak, ugyanakkor nem vizesít.

A Beta Alanine az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1725/o_10927758_1095359447156660_1761276185_o_20150109231455_20150120150129.jpg


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

» kreatin helyett » állóképesség » erő » béta alanin » beta alanine »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Virág és Bán Vivi kardió tippjei