A tejsavó izolátumról

2016-09-22 11:03:00

Annyiféle fehérje van már a piacon, mint égen a csillag. Tejsavó fehérje, kazein, tojásfehérje, marhafehérje, rizsfehérje, búzafehérje, szójafehérje, és akkor még nem is beszéltünk a koncentrátumról, izolátumról, hidrolizátumról, peptidekről, aminosavakról és már fel is robbant az agyunk, szépen rányomunk az x gombra a sarokban és megyünk inkább edzeni…

1429Állati…

Vannak állati és növényi fehérje források. A tejsavó állati eredetű fehérje forrás, hiszen tejből nyerik ki, egészen pontosan a sajtgyártás folyamatának egyik lépéseként.

Aminosavak

Az izomzatod fehérjéből épül fel, éppen ezért nem árt a testedet fehérjével ellátni, ha fejlődni szeretnél akár erőszintben, akár tömegben, de a fogyáshoz is elengedhetetlenül fontos a megfelelő fehérje bevitel. A fehérje (a turmix is, a hús is) aminosavakból, egészen pontosan aminosavak különböző láncolataiból áll össze. Az izomzat szempontjából egyébként különösen fontos a BCAA és a glutamin, nem véletlen, hogy ezt a két aminosavat kiemelten kezeljük és esetleg a turmix mellett pluszban is bevisszük az edzések környékén. De most kanyarodjunk vissza…

A fehérje turmixhoz...

Az edzés során (természetesen, ha az kellően intenzív) elfáradunk, az izomzatunkban mikrosérülések keletkeznek és kezdődik a regeneráció. A megfelelő regeneráció a fejlődés kulcsa, aminek nagyon fontos elemei a pihenés és a táplálkozás. A pihenésbe a pihentető, hosszú, nyugodt alvás is beletartozik, illetve az is, hogy nem dolgoztatod túl (túl gyakran, túl hosszú ideig, túl sok gyakorlattal/sorozattal stb.) az egyes izomcsoportokat. A táplálkozásba a megfelelő minőség és mennyiség is beletartozik.

Edzés után a szervezet különösen kiéhezett állapotban van, rögtön szeretne nekiállni a regenerációnak, helyreállításnak, alkalmazkodásnak és a felkészülésnek a következő terhelésre. Ezért nagyon fontos, hogy gyorsan felszívódó tápanyagot vegyünk magunkhoz, hogy minél előbb megkezdődhessen a folyamat. Az edzés utáni kb. fél-1 órában a szervezet különösen hatékonyan veszi magához a tápanyagot és építi ebből az izomzatot, ez az úgynevezett anabolikus (építő) kapu.

1631A tejsavó izolátum

A komplex aminosav források közül az egyik leggyorsabban és leghatékonyabban felszívódó fehérje forrás, mert az izolátum forma rövid aminosav láncokat takar, ezek lebontása rövidebb időt vesz igénybe, mint a lassabb felszívódású fehérje források esetén. A kazein és a tojásfehérje például kifejezetten lassú felszívódásúak, ezért inkább más időpontokban ajánlott a fogyasztásuk, nem feltétlenül edzés után. A tejsavó fehérjék közül az izolátum nem csak a rendkívül gyors felszívódása miatt hasznos, de a tiszta izolátumok minden esetben laktózmentesek is (persze, ha vízzel kevered… és miért is kevernéd mással? ;-))

A tejsavó fehérje biológiai értékét is érdemes megemlíteni, vagyis a hasznosulási fokát, ami az alap, 100-as értékű tojáshoz képest akár 150 is lehet. A növényi fehérjék biológiai értéke például jelentősen alacsonyabb.

Iso Whey Zero

Az Iso Whey Zero nem új termék a BioTechUSA kínálatában, azonban az utóbbi 1 évben jelentős változásokon ment keresztül. Nem csak új csomagolást, de új ízeket is kapott, sőt a régi ízeket is felújítottuk.

Mitől különleges az Iso Whey Zero?

  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • hozzáadott cukormentes
  • transzzsírmentes


Az Iso Whey ZERO gondosan megválogatott fehérjeforrásokból készült, bővelkedik elágazó láncú és esszenciális aminosavakban (BCAA, EAA), valamint L-glutaminban.

Ízek: csokoládé, vanília, eper, banán, ananász-mangó, tiramisu, kókusz, sütikrém, citromos sajttorta, mogyoró, sárgabarack-joghurt

Kiszerelés: por, 25 g (1 adag), 500 g (20 adag), 908 g (36 adag), 2270 g (90 adag)

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Hasizom formálás otthon