Alexis Gonzalez Men’s Physique Európa-bajnokunkkal beszélgettünk

2015-05-28 10:52:00

Nagy sikereket hozott a BioTechUSA csapatának a Santa Susannában rendezett Európa-bajnokság, hiszen a szép magyar eredmények mellett Men’s Physique és Women’s Bikini Fitness kategóriában is általunk támogatott sportoló hozta el az összetett aranyérmet. Először spanyol atlétánkat, Alexis Gonzalez Benitezt kérdeztük az első helyig vezető útról és a sikeres versenyhétvégéről.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1783/o_IMG_8325_ADAM_20150528105813.jpgHazai közönség előtt szereztél aranyérmet, ez minden atléta álma. Mióta vártál egy hasonló győzelemre?

Az az igazság, hogy az életem elmúlt 14 évében egy hasonló sikerért dolgoztam, de őszintén mondom, ez sokkal többet jelent még annál is, amit elképzeltem. Ahogy a kérdésben is mondtad, ez egy valóra vált álom. Egy olyan álom, amiért sok másik ember is nagyon keményen dolgozott, de végül nekem vált valóra. A többiek nevében nem beszélhetek, de az biztos, hogy én kivétel nélkül minden nap odatettem magam, hogy elérjek idáig.

Számítottál az összetett győzelemre?

Nem, egyáltalán nem gondoltam, hogy az abszolút aranyérmet is elhozhatom. A célom az volt, hogy a saját kategóriámban ugyanúgy ott legyek a dobogón, mint tavaly.

Melyik volt a legnehezebb szakasza a felkészülésnek?

Nem igazán része a felkészülésnek, de a legnehezebb pár óra az volt, amikor kiderült, hogy a kategóriám szombatról vasárnapra tolódik a szervezők valamilyen hibája miatt. Úgy éreztem tökéletes állapotban vagyok és ezek a plusz órák sokkal jobban megviseltek, mint gondoltam volna. De mindegy, végül is jól sült el az egész.

Milyen BioTechUSA termékeket használtál a felkészülés alatt?

Iso Whey ZERO, 100% BCAA, Daily Pack, Omega3, CLA 400, 100% L-Glutamine, L-Carnitine 1000, Q10  Coenzyme, HMB 3000, Creatine Monohydrate, Calcium Zinc Magnesium és természetesen a Desert szerepelt a pakkomban - ha már én szerepelek a reklámanyagokon, nem maradhatott ki az utóbbi sem (nevet – szerk.)

Kisfiad is veled ünnepelte az aranyérmet a színpadon. Tervezett, vagy spontán pillanat volt?

Teljesen spontán volt az egész! Nem is tudtam, hogy ott lesz a kicsim a közönségben, aztán hirtelen megláttam a zsűri kezében. Megrohantak az érzelmek, a szívem pedig még gyorsabban kezdett verni, amikor meghallottam a nevemet, vagy amikor kétszer is lejátszották nekem a spanyol himnuszt. Ezek olyan pillanatok voltak, amelyekre örökké emlékezek majd, ez volt életem egyik legszebb napja.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1783/o_IMG_8357_ADAM_20150528105809.jpgHogy érezted magad a versenyhétvége alatt? Milyen a hangulat egy ilyen többnapos rendezvényen?

A verseny előtt úgy érzem nagyon koncentrált és nyugodt voltam. Precíz felkészülésen voltam túl, nagyon pontos és tiszta instrukciókat kaptam az edzőmtől. Úgy álltam a döntő napjához, hogy én mindent megtettem, amit tudtam. Még a szállodai étterem csábításának is ellenálltam, egyik versenytársammal a szobánkban magunknak főztünk az utolsó napokban is. Sokat sétáltam, olvastam, néha csak ültem a tengerparton és a céljaimra gondoltam.

A győzelem után persze vége volt a nyugalomnak. Rengeteg elismerő szót, gratulációt kaptam, végre volt egy nagy közös vacsorám a kedvesemmel és a kisfiammal, ott volt még az edzőm és az ő családja is, na meg persze a kupák is az asztalon pihentek. Amikor hazaértem, ugyanezt megismételtük a családdal és a barátokkal is. Egész éjszaka fent voltam, az adrenalin és az érzelmek miatt nem tudtam aludni még azután sem, hogy mindenki lepihent.

Ennek ellenére másnap már futni mentél. Pihenés szóba se jöhet?

Nekem az edzés ugyanolyan fiziológiai szükséglet, mint az evés, vagy az alvás. A verseny miatt pár nap kimaradt, plusz annyira fel voltam pörögve, hogy feszültség levezetésnek is jól jött egy kis kardió. Egyszerűen jól esett a mozgás, nem tervezett edzés volt. Persze viccesen azt is mondhatnám, hogy egy hete ugyan legyőztem Európát, de a világ túl kicsi ahhoz, hogy pihenéssel múlassam az időt (nevet – szerk.).

Mik a terveid az év hátralévő részére?

A győzelemmel kicsit változtak a tervek.  Az edzőm tanácsát követve és személyes okok miatt is néhány hazai verseny és a Spanyolországban megrendezésre kerülő Amatőr Olympia kimarad most. A testvérem esküvője éppen az Olympia előtt lesz egy héttel, azt hiszem, ideje kettéválasztani a fontos versenyeket azoktól a dolgoktól, amelyek ténylegesen sokat számítanak az életben. Nem is tudnám megbocsájtani magamnak, ha nem engedném, hogy élvezzem ezeket a pillanatokat. Emiatt úgy döntöttem, hogy a bátyám életének legfontosabb napját előtérbe helyezem, és a madridi Arnold Classic-ig nem versenyzek. Utána persze folyamatosan színpadra állok, bízok benne, hogy jól sikerül majd a kvalifikáció és novemberben ott lehetek a Budapesti világbajnokság mezőnyében is.

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Men's physique sorozat 2. rész