Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Almás-habos-zabos

2013-06-05 11:40:00

Érzésre raktam bele a hozzávalókat, úgyhogy nincs pontos adat, jól gyúrható legyen és kész:)

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1420/o_almas_haboszabos_20130605114431.jpgEgy kisebb tepsi hozzávalói:

  • zabpehely / ledarálva
  • 2 db alma/ lereszelve
  • 1 kk fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • vaníliás fehérjepor / 2 adag - 1 dl vízzel elkeverve, hogy jó sűrű legyen
  • 3 tojás fehérje / habbá verve
  • édesítő
  • dió / darált


Elkészítés:

A zabpelyhet ledarálom, almát (hámozás után) lereszelem, összegyúrom és én hagytam egy órát pihenni, hogy megpuhuljon valamennyire a zabpehely. Hozzáadom a fahéjat, sütőport, kevés darált diót és a 2 adag vaníliás fehérjeport 1 dl vízzel elkeverve. A tojásfehérjét habbá verem egy kevés édesítővel, majd az 1/3-át a tésztába keverem (óvatosan). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütöm. Ezután kiveszem a sütit és a maradék habot rákenem a tetejére, majd leveszem a sütő hőfokát (120 fok körül) és vissza a sütőbe még 10-15 percre. Így a hab elvileg szárad, és ropogósabb lesz ( hát ez nekem nem jött össze )

Jó sütkérezést!

Kiss Orsi (Testcsere Program)


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

diétás recept » fogyókúra  » diéta » recept » zabos süti » Almás-habos-zabos »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Top 10 zsírégető tipp