Arnold Classic - Magosi Zsombor

2014-09-17 13:26:00

A BioTech USA csapatából többen indulnak az őszi Arnold Classicon, amely szeptember 26-28. között kerül megrendezésre. Versenyzőink közül Magosi Zsombor is színpadra lép Men's Physique kategóriában, akivel a felkészülésről és a várakozásokról beszélgettünk.

 

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1686/o_IMG_3421_20140917134600.jpg

Az Arnold Classic a legtöbb komoly sportoló versenynaptárában kitüntetett szerepet kap. Te miért döntöttél úgy, hogy megméretteted magad ezen a rangos eseményen?

A kategória létezése óta indulok Physique versenyeken itthon és végre szeretném kipróbálni magam nemzetközi mezőnyben is.

Milyen diétát követsz a versenyre való felkészülésben? Van valami különlegesség a mostani étrendedben?

A diétám szigorát mindig a tükör határozza meg, ha úgy érzem hogy nem úgy alakul a formám ahogyan szeretném akkor beiktatok pár "zéro chs" napot. A standard versenydiétám 6 hetes és az utolsó két hétben teljesen elveszem a szénhidrát bevitelt, mivel rendszerint nekem ehhez a kategóriához jelentős súlyt kell leadnom. Már az első 4 hétben sem viszem túlzásba a szénhidrátot igy 200g-ot engedélyezek és mellette váltogatom a csirkés és halas napokat, ami kb 700-800g.

Milyen táplálékkiegészítőket hívsz segítségül a versenyfelkészülés során?

Az alap táplálék kiegészitőket használom. Napi multivitamin, BCAA, L-glutamin, L-carnitine és Thermo drine. Proteint az utolso 6 hétben már nem fogyasztok.

Miben változnak ilyenkor az edzéseid az alapozó időszakhoz képest?

Alapozó időszakban is heti 6 alkalommal tréningezek ilyenkor kapnak helyet a tömegesítő tápkiegek. Kreatin, marhafehérje, Tribooster és Wianabol. Versenyfelkészülés alatt naponta kétszer edzek, amiből az egyik súlyzós a másik pedig mindig 1óra kardio általában reggel, éhgyomorra.

Milyen eredményt vársz az Arnold Classic-tól?

Az esélyeket nem szeretném latolgatni mivel szubjektiv sport lévén a döntés maximálisan a birók kezében van, de azt tudom, hogy én mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb formával álljak a színpadra. Elégedett vagyok, hogy idáig eljutottam és már a versenyre való indulás is siker számomra. Másik sportágban ugyan, de szerencsére tudom milyen érzés kontinesviadalon a dobogóra állni. Hazudnék, ha azt mondanám, nem álmodozom arról, hogy ezt újra átélhetem.

Molnár Péter

 
Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Men's physique sorozat 3. rész