Átlagemberként is bármit elérhetsz - levélírónk, Tamás siker sztorija

2017-10-27 10:20:00

Tamás azzal kereste meg a BioTechUSA-t, hogy szeretné velünk megosztani az átalakulásának a történetét azért, hogy motiváljon mindenkit, mert ha Neki sikerült, akkor Neked is sikerülhet. Az előtte-utána fotóján gyönyörűen látszódott a változás, amit az utóbbi pár hónapban elért azzal, hogy változtatott a hozzáállásán, a táplálkozásán és most visszakapja a kemény munkáért járó elismerésekben mindazt a rengeteg energiát, amit belefektetett. Te hajlandó vagy rá? Mert akkor Te is elérheted…


Hirdetés

 

Tamás, mi motivált abban, hogy megírd nekünk ezt a levelet?

Én azt látom, hogy a BioTechUSA-nál az átlagemberekre nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint máshol. Arra gondolok, hogy jobban szóltok az átlagemberhez, ahhoz, aki eljár edzeni, szeretne fogyni, izmosodni. Azt gondoltam, ha az én történetem a BioTechUSA-n keresztül eljut egy nagyobb átlagember tömeghez, akkor az nekik is jelenthet, mutathat valamit. Tele van az Internet azzal, hogy ilyen-olyan versenyzők, sportolók megosztják a mindennapjaikat, azt, hogy hogy edzenek, táplálkoznak, milyen eredményeket érnek el mindezzel, de szerintem még mindig kevés van abból, ami a nagy átlagról szól, aki eljár dolgozni, aki a munka előtt, vagy után eljár edzeni és elér egy eredményt. Azt gondolom, hogy ha ilyet látok vagy olvasok, az engem sokkal jobban megfog, jobban hat rám.

 

15 kilót fogytál végül is?

Fogytam valamennyit, de igazából a 15 kiló fogyásom előtt is már rengeteget alakultam. Nem most kezdtem el ezt a fogyást. Áprilishoz képest, amiről küldtem a képet, rengeteget változtam, de másfél-egy évvel ezelőtti képpel még nagyobb a differencia. Maga a diéta, amit most csinálok, amit komolyan veszek - mert most már tudom, hogy kell - az május 2-án kezdődött. Azelőtt én minden munkaszüneti napot nagy kajálással ünnepeltem, így május 1-jét is, és az volt az utolsó nap, amikor én szemetet ettem.

 

Mi indított el ezen az úton?

Nagyon sok éve edzem. Az egész olyan 2001-ben kezdődött súlyzós edzéssel. Neten láttam videókat, magamtól, egyedül álltam neki. Sok cikket olvastam. Elkezdtem járni edzőterembe. „Hülye gyerek” módjára, szokásos kezdők hibáit elkövettem, kajára nem figyeltem. Csak izmosabb akartam lenni, ezért eljártam edzeni. Ott ragadtam az edzőteremben nagyjából 10 évre. Sokat változtam közben, tapasztaltam, tanultam, olvastam. Ez tartott 2012 decemberéig, amikor megroppant a térdem egy guggolás   közben. Meg is műtötték. Nagyon hiányzott az edzés, de ha nem mehetek edzőterembe, akkor keresni kell mást. Így ragadtam ott a TRX csoportos órákon. Eltelt kb. egy év, amikorra meguntam. Nagyon jó volt, de unalmas lett. Elkezdtem nézegetni, hogy milyen más típusú órára járhatnék. 2013 áprilisa óta tart a köredzés és funkcionális edzés iránti szerelem. Akár diétáznék, akár nem, ez az edzésforma mindennél jobban tetszik. Változatos, érdekes, motiváló. A műtét után kb. 3 hónap   kimaradt. Az első óra kudarca, amikor a rehabilitáció alatt lévő lábammal nem tudtam felugrani a step padra, ez nagyon belém égett és motivált. 2013 áprilisa óta 30 kg-t sikerült fogynom.

 

Tamás az életmódváltás előtt és utána

 

Hogyan kezdtél figyelni a táplálkozásra?

Elkezdtem egy egészséges táplálkozással, ami a klasszikus csirke, rizs és zöldség alapú volt, ahogy a konditeremben edzők ezt általában elkezdik. Ez éveken keresztül zajlott. Megvolt az eredménye, amit ha mindenki betartana, biztosan jobban nézhetne ki, jobb eredménye lehetne, jobban menne az edzése. Ezt az átlagembereknek üzenem, hogy igenis a táplálkozáson fog múlni.

Aztán kitaláltam egy nagyon jó módszert, hogy szükség van a csaló napokra, így akkoriban 6 napot diétáztam szigorúan, majd a 7. napon csaltam. Alakultam, fogytam egy ideig, de ez megállt. Aztán azt vettem észre, hogy sajnos a csalásnak köszönhetően a következő hetem elején nem tudtam megfelelően edzeni. A csaló étkezés lassított, nem volt erőm. Sok éve edzettem. Keményen. Aki ismer, tudja jól, hogy mindig keményen edzek. Akár egy súlyzós edzés, akár csoportos, akár köredzés, akkor 110%-on edzek. Azért vagyok ott, hogy megtegyem. 90%-kal nincs eredmény. 110% kell. Mondták, hogy látják rajtam, hogy odateszem magam, de a külsőmön nem látszódott ez. Kellett egy szigorúbb diéta, hogy látszódjon a testemen, hogy 110%-ot teljesítek és akkor megdicsérnek és érzem, hogy látszik rajtam a teljesítmény. Csak a diéta, ami számít.

A másik, ami hatott rám, az egy cikk volt egy amerikai fickóról. Mutatott egy előtte-utána képet magáról és leírta, hogy egy szigorú diétával 2 hónap alatt miből mit lehet elérni úgy, hogy az edzésen nem is változtat. Ez egy átlagember volt, aki előtte is eljárt edzeni, nem akar versenyezni, nem sportoló, nem edző, egyszerű átlagember, mint bármelyikünk, csak azt akarta, hogy jobb legyen és megmutassa magának és mindenkinek. Azt mondtam, 60 nap diétával? Próbáljuk ki! Odafigyelve, számolva egy simán tartható diétás étrendet követett. Én ennél szigorúbbat vállaltam be, ez volt május 2-án. Máig. Ma is és holnap is. Ismerősök kérdezgetik, hogy meddig még? Nem tudom meddig. A szénhidrát bevitelt közben csökkentettem, de két hét után kezdtem gyengülni, a munkahelyemen és az edzőteremben is. Ekkor emeltem a zsírbevitelemet, főképp esszenciális zsírokból és javult az erőnlétem is mellé. Ez július óta tart. Akkor értem el odáig, hogy már számolás nélkül is tudom pontosan, hogy miből mennyit eszem.

 

Teljesértékű, tápanyagokban gazdag müzlitál

 

Hogy érzed most magad?

Jól érzem magam, köszönöm! Úgy nézek ki, olyan eredményt értem el a testemen, amit soha nem is képzeltem volna el. Olyan elismeréseket kapok, hogy hihetetlen, hogy egy ismerős, egy barát, egy edző, egy vadidegen így megdicsér, hogy én veszem a bátorságot, hogy levelet írok a BioTechUSA-nak: nézzétek, egy átlagember mit tud magából kihozni. Azzal, hogy elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra. Hogy a napi sok óra ülőmunkám mellett eljárok edzeni. Nem eszek semmilyen szemetet, semmilyen cukrot.

 

Meddig tervezed a diétádat?

Még mindig van hova fejlődni, tanulni. Amíg dicséretet kapok, addig csinálom, addig kitartok. Persze fontos, hogy van mellettem valaki, aki nekem a legfontosabb, aki támogat és kitart. Mindenkinek tudnia kell, hogy a diétában az ember igazi énje kijön ilyenkor. Amit korábban magadban tartottál, azt ilyenkor kimondod, az biztos. Például ha valaki nem köszön vissza, az zavar és ki is mondom a gondolataimat. A barátnőmnek a legnagyobb tisztelet a világon, hogy így is elvisel és kitart mellettem. Köszönet ezért!

 

Mit üzennél az olvasóknak?

Ez veletek is megtörténhet. Ez nem duma. Aki tényleg eljár edzeni és odateszi magát az edzésen és mégsem úgy néz ki, ahogy szeretne, az tényleg foglalkozzon a kajával. Ha többet akar, ha azt akarja, hogy a külsején is látszódjék, Emberek! A kajára figyeljetek oda! Legyetek türelmesek, nem fontos, hogy 60 nap alatt érjétek el, de el lehet érni. Tényleg. Évekig szenvedtem. Akik azóta ismernek, most mondják, hogy „ááá de jól nézel ki, Tomi, de durva” és úgy néznek rám, ahogy soha azelőtt. Amikor az edző azt mondja, hogy Tomi megmutatja, hogyan kell helyesen végrehajtani a gyakorlatot, nagyon jóleső érzés. A testem soha nem volt ennyire egészséges állapotban, mint most.  És ez Nektek is sikerülhet!

 

Köszönjük a motiváló gondolatokat, reméljük, hogy sikerül a továbbiakban is követni majd a fejlődésedet!

 

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK