Az anyagcserét blokkoló ételek

2012-09-11 17:31:00

Belevágtál a diétába, be is tartod, mégsem megy a fogyás? Mi lehet ilyenkor a gond? Vagy miért hízol, ha nem eszel semmilyen egészségtelen ételt?

Sok esetben a plusz kilók felszedése abban rejlik, hogy bizonyos ételek lelassítják az anyacserét, és hozzájárulnak a zsírpárnák kialakulásához. Ez sajnos akkor is működik, ha minden másra odafigyelsz. Ha elolvasod az alábbi sorokat, rádöbbenhetsz, mely ételek azok, amik jelenleg szerepelnek a menüdben és akadályozzák az anyagcseréd müködését. Ha ezeket ritkítod vagy esetleg rövidebb időre ki is hagyod az étkezésedből, biztosan le fog menni rólad az a néhény kiló, ami jelenleg zavar téged.

Nézzük tehát, melyek is azok az ételek, amelyek blokkoló hatással vannak az anyagcserédre, és a zsírpárnák kialakulásának “elsődleges” szereplői lehetnek az extra kalóriatartalom miatt:

1. Ömlesztett sajtok:

Igen magas zsírtartalommal bírnak, ehhez hozzájönnek még az adalékanyagok, így aztán az emésztési folyamatokat nagymértékben lelassítják

2. Péksütemények:

A fánk és a kakaóscsiga is nagyon finom, de sajnos sok fehér liszt és cukor van bennük. Rosttartalmuk elenyésző, fogyasztásuk során a táplálék egy része megtapad a belek falán. A fánk ráadásuly olajban van kisütve. Ily módon nehezen emészthető a gyomor számára. Próbáld meg teljes kiőrlésű pékáruval, puffasztott rizzsel, korpovit keksszel helyettesíteni, vagy minimálisra csökkenteni az általad fogyasztott mennyiséget.

3. Chipsek:

Többnyire hidrogénezett növényi olajjal készülnek, amely blokkolja az anyagcserét. Fűszerezésüknek köszönhetően rengeteg vizet is megkötnek a szervezetedben

4. Hamburger:

Átmenetileg telíthet, de abszolút nem egészséges táplálék. A húspogácsáról sosem tudod, miből készült és általában nem színhús…

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1200/o_Fotolia_561075_S_20120911174844.jpg

A zsemle pedig teljes mértékben a rossz szénhidrátokat tartalmazza. Egy hamburger ráadásul jellemzően nagyobb, mint amennyi kalóriát egy étkezéssel be kell vinni a szervezetbe. Tulajdonképpen több száz felesleges kalóriát viszel be egy hamburger elfogyasztásával. A szervezet szinte semmit nem tud belőle felhasználni, így csak a zsírpárnáidat gyarapítja. Egy dolgod van csak: le kell dolgozni.

5. Felvágottak:

Sok mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, ezért nagyon megnehezítik a máj munkáját, lassítják az emésztést.

6. Tészták:

Emésztésük alapvetően nem könnyű, a húsos szósszal történő fogyasztása még inkább megnehezíti a gyomor munkáját. A teljes kiőrlésű gabonából készült tészták lényegesen szerencsésebb választást jelentenek számodra!

7. Gyorsfagyasztott ételek:

A panírozott húsok fehér liszttel és olajjal készülnek, ami duplán jelent blokkolást az emésztőrendszerednek. Ezek „nehéz“ ételek a gyomornak, fogyasztásukat próbáld meg ritkítani.

Ha a fenti kis listát figyelembe veszed és aszerint módosítasz az étrenden, néhány héten belül láthatóvá válhat az eredmény. Ha rendszeresen mozogsz is, akkor még hatásosabbá tudod tenni a dolgot, hiszen nem az aznap elfogyasztott „rossz“ ételt dolgozod le, hanem a meglévő zsírraktárakból fedezi a szervezet a mozgáshoz szükséges energiát is.

Szabó Noémi


Hirdetés


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK