Bemutatkozik szponzoráltunk: Magosi Zsombor

2013-12-17 09:50:00

Sziasztok, Magosi Zsombor vagyok, 32 éves testnevelő és kiképzőtiszt a készenléti rendőrség állományban. A BioTechUSA új versenyzője men's physique és athletic fitness kategóriában.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1581/o_zsombor_20131217100105.jpgA sport mindig is részét képezte az életemnek, 15 évig versenyszerűen karatéztam, ebből 10 évig válogatott kerettagként bizonyíthattam hazai és külföldi versenyeken. Legnagyobb sikerem a Sydneyben szerzett világkupa győzelmem. Tudatosan választottam olyan munkát, amivel mindig a sport közelében lehetek és a saját edzéseimre is jut elegendő időm. A főiskola után pár évig általános iskolai tanárként dolgoztam, majd a küzdősport múltamnak köszönhetően hamarosan a Rendészeti Szakközépiskola önvédelmi óráin okíthattam a rendőr hallgatókat. A tiszti iskola elvégzését követően a Köztársasági Őrezred személyvédelmi állományába szereltem fel, mint rendőr hadnagy. Jelenleg kiképzésvezetőként dolgozom.

Full Contact rendszerben versenyeztem, amihez kiegészítésként elengedhetetlen volt a súlyzózás és a "maxerő" növelés. Mindig is szerettem az erőnövelő gyakorlatokat, de leginkább az erő-állóképesség fejlesztésére volt szükség a küzdősportban. Ezért is szimpatikus számomra az Athletic Fitness kategória, ahol az esztétikai értékelésen kívül számot kell adni a fizikális felkészültségről is. Közel állnak a szívemhez a funkcionális edzések és állóképességi sportok is, rendszeresen futok, úszok és kerékpározom, ami szerintem hasznos, hogy harmonikus izomzatod legyen és bármilyen fizikális aktivitásban jól teljesíts. Mindennapjaink során is a legkülönfélébb kihívásokkal találkozunk, ezért célszerű, ha testünket is sokoldalú terhelésnek tesszük ki. Válogatottságom alatt évekig edzettem heti 12 alkalommal, ahol megtanultam, hogy eredményekre csak a "komfort zónán" kívül végzett kitartó munkával számíthatsz.

A Men's Physique kategória számomra egy jó próbatétel, egy új kihívás, egy teszt, hogy mire vagyok még képes, mit tudok kihozni magamból. Első versenyem 2012 nyarán a BioTechUSA - Fitbalance Mr. Beach Body volt, ahol az 5. helyen végeztem. Az idei versenyen sokkal erősebb mezőnyben már a dobogó második fokán állhattam. Nagy sikernek könyveltem el az IFBB Balaton Sound Openen, hogy mindkét kategóriában első helyezést értem el. Ez még több motivációt adott a következő szezonra, ami tavasszal kezdődik.

A sport számomra életformává vált, nem tudnám elképzelni másként a napjaimat. BioTechUSA versenyzőnek lenni számomra még több inspirációt jelent és remélem elegendő energiát meríthetek belőle amivel esetleg másokat is sportolásra buzdíthatok.

 

Zsombor


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Bemutatkozik a Men’s Physique kategória