Debreczeni Gábor helyzetjelentés

2012-05-07 13:08:56

"A március- áprilisi hónap a tömegnövelés jegyében telt el. Mivel szezonon kívül is igyekszem tisztán enni, nem nagyon fért bele más az étrendembe, mint a rizs, és a különböző húsok. Persze ilyenkor a húst nem párolom, mint a diéta időszakában, hanem sütni szoktam. Erre a célra a kókuszzsírt szoktam használni, nagyon jó vele sütni, köszönhetően rendkívüli sajátosságainak. Így a tömegnövelésem végére a testsúlyom 117 kg körül van. A májusi hónap egy regenerációs hónap lesz, kevesebb kalória bevitellel, hogy felkészülhessen a szervezetem a június-júliusi tömegnövelő időszakra.



Edzésfeladatok a tömegnövelés időszakában

Tömegnövelésem alatt a hátam, combhajlítóm vastagítására szántam nagyobb figyelmet, ezen kívül a mellem felső része élvezett prioritást ezen időszakban. Úgy érzem, sikerült fejlesztenem az adott izomcsoportokon/legalábbis a tükörben ezt látom, és az edzőm, Kokovai Andor is így látja/de még mindig ezek az izomcsoportok fognak kiemelt figyelmet kapni a továbbiakban.

Combom edzését két napon is végzem, egyik láb-napon csak a combhajlítót edzem (merevlábas felhúzásokat, lábtolást, combhajlításokat, kitöréseket végezve). A másik napon a combfeszítő kap nagyobb figyelmet, de  a hajlítót is megedzem ezen a napon még egyszer (lábtolás, mély guggolások, lábnyújtás, combhajlító, Sissy gugolás).

Mellem felső része igényel még kicsit nagyobb tömeget, mint a többi izomcsoport. Ezt ferdepados nyomásokkal /rúddal, egykezessel/tárogatásokkal próbálom fejleszteni.

Korábban a vállfájdalmaim miatt nem nagyon tudtam ezeket a gyakorlatokat végezni, de most szerencsére alapos bemelegítéssel szépen meg tudom dolgoztatni a célzott izomcsoportot.

Hátam szélességét arányaimhoz viszonyítva megfelelőnek ítéli Andor, viszont a vastagításra nagyobb figyelmet kell szentelnem.

Így inkább olyan gyakorlatokat végzek, melyek a vastagodását segítik elő/felhúzások, evezések rúddal, szűk fogású evezések/.

Ezek az izomcsoportok élveztek tehát nagyobb figyelmet a tömegnövelésem alatt. Most májusban annyiban változik az edzésem, hogy kicsit mérsékeltebb intenzitással fogok edzeni, szem előtt tartva azt, hogy a megszerzett izomból minél több megmaradjon a következő tömegnövelésig.

Táplálék-kiegészítők

Táplálék-kiegészítőim mellé Vitabolic-ot, Omega 3 zsírsavat, Ginkgo Bilobát, Glucosamine 500-at fogyasztok.

Táplálék-kiegészítőim pedig a rendkívül ízletes Nitro Pure Whey Gold, mint minőségi fehérje, glutamin forrás, valamint a rizsből álló szénhidrát bevitelemet a Nitro Gain tömegnövelővel és a Carbox-szal egészítem ki.

Nagyon kellemes mindegyik íze, jól oldódnak vízben, és nagyon jól tolerálja a gyomrom még a nagy mennyiséget is.

Ha valami nasira vágyom egy ismerősöm egyszerű receptjét követve finom kis desszertet tudok készíteni.

Natúr joghurtba kell elkeverni ízlés szerinti mennyiségű fehérjét. A citromos ízesítésű  Nitro Pure Whey Gold a kedvenc ízem, és ehhez a nasihoz is nagyon jó.

Tápanyag bevitel

A tápanyag bevitelemet természetesen napi többszöri étkezéssel oldottam, és oldom meg. A tömegnövelés alatt kicsit többet fogyasztok szénhidrátból, 800 g körüli mennyiséget. Mivel azért ezt a mennyiséget csak rizsből megenni elég körülményes lenne, nagyon nagy hasznát veszem a BioTechUSA tömegnövelőinek, melyek remek ízük mellett felturbózzák a napi kalória bevitelemet.

Ugyanígy a fehérje szükségletem kielégítésében nagyon hasznos a fentebb említett fehérje készítmény.

Reggel 05.00 órakor szoktam kelni, a napomat egy szénhidrátos-fehérje turmix felhörpintésével indítom, és megfőzöm az aznapi ételt.

Innen kezdve 2-2,5 óránként eszek szilárd ételt, míg turmixot a reggelin kívül: egy fehérje turmixot napközben megiszok, edzés előtt 2 órával egy szénhidrátos-fehérjés zabpelyhes turmix ad löketet, edzés alatt Glutanator-t kortyolgatok, edzés végén szénhidrátos fehérje turmix, aztán egy óra múlva még eszem, és lefekvés előtt is iszom egy fehérje turmixot.

Reményeim szerint a felhozandó izomcsoportok meghálálják a törődést, és cserébe növekedéssel fognak reagálni, hogy az őszi szezonban a tavalyinál jobb fazonban állhassak színpadra"

Debreczeni Gábor


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Debreczeni Gábor készül a 2012-es szezonra - 1. rész