Decker Ádám és Tóth Márton is az EB keretben!

2014-07-11 15:31:00

Decker Ádám és Tóth Márton vízilabdázók, a BioTechUSA sportolói is szerepelnek a vízilabda EB keretben! Kövessétek Ti is a magyar csapat meccseit!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1661/o_eb_keret_20140711155706.jpg

Július 14 és 27 között rendezik meg Budapesten a 31. vízilabda Európa Bajnokságot. A címvédő a szerb válogatott. Az Európa-bajnokságról három csapat szerez indulási jogot a 2015-ös férfi vízilabda-világbajnokságra.

A férfiaknál 12 válogatott, míg a nőknél 8 csapat vesz részt a budapesti tornán. A férfiak esetén a hazai csapat mellett itt lesz a címvédő Szerbia, valamint Montenegró, Olaszország, Németország és Görögország csapata. Ez a rész a 2012-es, eindhoveni EB-n vívta ki a részvételi jogot, ám mellettük egy selejtezőtornát követően, még hat csapat jut ki a magyarországi EB-re. A hölgyeknél hazánk mellett már Olaszország, Görögország és Oroszország kvalifikálta magát.

A 2014-es Vízilabda EB két kampányarca Drávucz Rita, aki 2013 augusztusában adott életet kislányának és a 2012-ben visszavonult legenda Kásás Tamás.

Magyar-spanyol férfirangadóval kezdődik hétfőn

Decker ÁdámA világbajnoki címvédő magyar férfiegyüttes júniusban Világliga-ezüstéremmel hangolt a hazai Eb-re, ahol egyik legfőbb vetélytársa - szokás szerint - az aktuális Európa-bajnok szerb csapat lesz, amely a múlt havi Vl-szuperdöntőben nyert Benedek Tibor legénysége ellen. A Margitszigeten már a csoportkörben lehetőség kínálkozik a visszavágásra, mivel a magyarok hatosába kerültek a délszlávok is. A szextettben ott vannak még az olimpiai bajnok horvátok is, ennél fogva már a csoportmérkőzések is számos izgalmas összecsapást ígérnek.

A július 27-i döntővel záruló budapesti Eb-n a nőknél - a férfiakhoz hasonlóan - az elődöntőbe jutás az elvárás, de egyáltalán nem kizárt, hogy mindkét nemnél Európa-bajnok lesz Magyarország. A hölgyalakulat - amely a legutóbbi, 2012-es eindhoveni Eb-n bronzérmes volt, akárcsak a férfiválogatott - a főpróbának számító júniusi kirisi tornán legyőzte a vendéglátó oroszokat, továbbá a világbajnoki címvédő spanyolokat és a budapesti /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1661/o_toth_20140711155714.jpgkontinensviadalon csoporttárs hollandokat egyaránt, viszont kikapott az olaszoktól. Mivel rendkívül kiegyenlített a női mezőny, kis túlzással bármilyen végső sorrend előfordulhat a legjobb európai gárdáknál, amelyek között ott van a már említettek mellett a görög csapat is.

A magyar Eb-szereplők névsora:
férfiak:
Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok 
nők:
Bolonyai Flóra, Gangl Edina - kapusok, Antal Dóra, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó - mezőnyjátékosok.

Drukkoljunk együtt!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Men's physique sorozat 1. rész