Dóriblog - 700 kalóriás kardioedzés

2012-09-08 14:01:00

Ma nem volt kedvem egy órán át bambán bámulni magam elé a taposón, úgyhogy összeraktam magamnak egy szuper pályát az edzőterem teraszán és egy jó kemény kardióedzésre cseréltem a monoton taposást.

Még a terembe menet sem volt igazán fogalmam arról, hogy milyen állomásokból fog állni az edzés és ezt nem nagyon szeretem. Ilyenkor már szeretem tudni, mit fogok csinálni, különben elmegy az életkedvem is. Múltkor a súlyzós edzést is inkább összeírtam a villamoson, mert most a héten nincs Tozó és egyedül edzek. Kicsit kétségbe is voltam esve, hogy hogy fogok így egy normális edzést végigcsinálni, mert senki sem kiabál rám, hogy "na, mi van már?" :) Mert akkor ugye csinálni kell, nincs mese!

A végére szuper lett az edzés, a mait is nagyon élveztem és tényleg éreztem, hogy megérdemlem az isteni vaníliás fehérjét edzés után:)

Így nézett ki a dolog:

1. 3 kör futás (200 méter egy kör)

2. medicinlabda földhöz vágás 30x: ezt úgy kell elképzelni, hogy a 8-10 kg-s medicinlabdát magas tartásból indítva úgy vágom földhöz, hogy közben hajlik a térd, tehát van benne egy kis guggolás és így erővel dobva kicsit visszapattan, amit el kell kapni és ismét magastartásba emelni.

3. guggolás kettlebell-lel: ennél a gyakorlatnál a sarkam alá teszek egy-egy tárcsát, lábfejek előre néznek, nagyjából vállszéles terpeszbe. A guggolásnál végig egyenes háttal kell lenni és a kettlebell-t magam mögött tenni a földre, onnan felállni, ebből 15 db van.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1195/o_rope_20120908144829.jpg4. vállból nyomás evezésből indítva: ennek biztos van valami hivatalos neve, de nem tudom, mi az:) döntött törzzsel indítok, kezemben a 20 kg-s rúddal (normál edzésnél szoktam azért rá pakolni, de itt nem ez a lényeg), mellre emelem, majd magastartásba tolom, kiakasztom a könyököm, utána vissza és jöhet a következő ismétlés. 15 a cél!

5. magas padra lépés: ez a klasszikus 10-10

6. kötélgyakorlat: ez is klasszikus, de nem tudom a nevét. 1 percen át kell rángatni a kötél végeit, lehetőleg gyorsan.

Az első sorozatnál még csináltam a magas padra rakott lábbal 10 fekvőtámaszt, de ezt utána elfelejtettem és kimaradt:(

A sorozatok:

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1195/o_1107-step-up-leg-lift_20120908144409.jpg3 sorozatot végeztem. Mindig a kész sorozat után ittam, közben nem álltam meg. Az első sorozatban minden gyakorlat után futottam egy kört, a másik két sorozatban végigvittem a gyakorlatokat és a végén  zártam 3 körrel.

Hasizomgyakorlat

Ez eddig 45 perc volt. Itt jött a hasizomgyakorlat, ami úgy nézett ki, hogy egy perc törzstartás könyöktámaszban, vízszintes törzzsel, majd 1 kör futás, mindez négyszer.

Levezetés, nyújtás

Levezetésnek eveztem 5 perc alatt 1000 métert, majd tapostam a hátralévő pár percben!

Nyújtással zártam az edzést, nagyjából 10 perc volt. Ekkor néztem meg az órát és pontosan 700 kcal-t égettem el. Persze szokás szerint voltak a mérésben hibák, amit kicsit azért kezdek unni. Nagyjából az edzések 70%-ában van hibás mérés sajnos, így nem lehet pontosan alapozni az eredményre, de mivel a 200 feletti pulzusértékek mellett nullázások is voltak, ezért ezt kiegyenlítettnek tekintem. 700 kcal volt és kész!

Az eszközöket egyébként kipakoltam egymás mellé a teraszra, így nemcsak élvezhettem a 40 fok áldásos hatásait tűző napsütésben, de nem kellett mászkálnom sem az eszközökhöz, úgyhogy esély sem volt a lógásra, ivásra és más időhúzó és pulzuscsökkentő tevékenységekre:)

A pulzusmérés eredményét itt találod!

Jó edzést mindenkinek!

Dóri


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Funkcionális edzés G Flex-szel! - 1. rész