Dóriblog - Endorfinos élmények

2012-08-31 13:23:00

A nulla szénhidrátos napon gyakorlatilag semmi mást nem eszek, mint tojásfehérje rudat (1 egészet), fűszer nélkül sütött csirkemellet (összesen 600 g), fehérje turmixot (3-4 kanállal) és glutamint (kb. 40 grammot). Ezeken a napokon beburkolózok a saját kis világomba és belül nagyszerűeket beszélgetek magammal, kintről pedig annyi látszik, hogy a 8 órás munkaidő alatt nézek magam elé bambán és mozognak az ujjaim a billentyűzeten.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1191/o_Biotech_FF_workout-37_20120831134131.jpgNéha felkelek enni és sokat iszogatok, mert a nullás napon iszonyat szomjas vagyok. Szóval ez egy félkómás állapot, mert ilyenkor kávét meg energiaitalt sem iszok, nehogy valamivel véletlen szénhidrátot vigyek be és elrontsam a kajálást. Ám az edzés ilyenkor sem maradhat el.

Nullázunk

Tegnap a nullás napomon, amikor a szemhéjam fenntartása is erőfeszítést igényelt, egy nagyon durva crossfit jellegű köredzést csináltunk Mónikával az edzőtársammal, Tozó irányítása alatt. Kardió napokon gyakran csinálok ilyesmit, mert tökjó változatos, hamar elmegy az edzésidő, és rendesen megdolgoztat. Most is nagyon kimerítő és intenzív volt, és én imádom az ilyen edzéseket. Ömlött rólam a víz és elfogyott 2 liter folyadék. Végre használtuk a sparrow-bag-et, amire már nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Ez egy dögnehéz homokzsák, amit pakolgattunk vállra egy kézzel, guggolással fűszerezve, emelgettük fej felett, meg tartottuk magunk előtt és hasonló nyalánkságok, mindezek között volt egy kis medicin labda pattogtatás, kötelezés, padra lépés és futás is. Sokat nem beszélgettünk közben, a tekintet amúgy is mindent elárul… És persze én szokás szerint mindig lemaradtam.


/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1191/o_Biotech_FF_workout-34_20120831134717.jpgMár egyébként is észrevettem, hogy gyors mozgásokra tök alkalmatlan vagyok. Nem bírom és nem is szeretem a gyors futásokat, az erős spinningeket sem, de ezen a 150-160-as pulzuson tökre szívesen „elbohóckodok” egy-két órát. Most egész pontosan kétórás volt az edzés, mert négy kört csináltunk és minden kör fél óra volt. Mónika is nullás kaján volt, ahogy én is, egyszerre mennek a napok a diétában, de ő még edzés előtt lenyomta az aerobot mert máskor sajnos nincs ideje rá. Azt hiszem, meg is döglöttem volna, ha ez előtt még kellett volna egy órát edzenem…

Alakul a forma

A formám szépen alakul, annak ellenére, hogy kilóban nem sok ment le rólam, talán 3 kg. Viszont gömbölyödik a vállam, szélesedik a hátam, ment le a fenekemből is, ami határozottan előnyös. Szóval szépen javulnak az arányok és nagyon élvezem az edzéseket. Tényleg annyira más így edzeni, igazi endorfin löket minden egyes edzés, akármilyen hullán is érek oda a terembe. Tök jó a csapat, jó a hangulat, jók a gyakorlatok és látványos az eredmény is.

Folyt.köv hamarosan


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Így kezdődik egy versenyfelkészülés – Nagy Dóri 1. rész