Fullos hátizom edzés

2015-10-15 09:26:00

A hátizom edzést sokan elhanyagolják, vagy nem fektetnek bele annyi energiát, mint a mellizmok és karizmok edzésébe. Vagy kevés gyakorlatot végeznek, vagy nincs meg az intenzitás, vagy nincs elég kreativitás hozzá. Most mutatunk egy lehetséges hátizom edzés verziót, próbáld ki!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1819/o_backmuscle2_20151015095115.jpg

1. Szűk húzódzkodás madárfogással 3x10-12

Ritkán látni ezt a verziót, mert vagy fordított fogással végezzük, vagy szélesen. Ebben a fogás szélességben tudjuk a legkönnyebben megtanulni a húzódzkodást, úgyhogy most így ebben le is fárasztjuk a hátizmokat, hogy utána a gyengébb részekre tudjunk fókuszálni. Végezheted gumikötéllel vagy más rásegítéssel is, ha még nem megy!

2. Széles lehúzás 5x12-15

Kicsit megnöveljük a sorozat és ismétlésszámot, hogy ne essünk neki ennek is nagy súllyal, inkább törekedjünk a szabályos végrehajtásra. Jó szélesen fogd meg a lehúzó rudat, és első mozdulattal csak a vállövet és lapockákat húzd lefelé. Ennél a mozdulatnál a könyököket nem hajlítod. Ezután jöhet maga a lehúzás, amiből az előző mozdulattal kikapcsoltad a bicepszet és a vállízületet is helyre tetted. Sokkal koncentráltabb és hatékonyabb lesz így a gyakorlat.

3. Kábeles evezés 4x8-12

A kábeles evezésnél is, ahogy a széles lehúzásnál, először rögzítjük a lapockákat és a vállízületet és utána húzzuk hátra a könyökünket, így téve hatékonnyá és biztonságossá a gyakorlatot. Minden ismétlésnél úgy állítsd be a súlyt, hogy a végponton 1-2 számolásig meg tudd állítani a mozdulatot.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1819/o_backmuscle_20151015095108.jpg

4. Merevkaros letolás kötéllel 5x12-15

A mozdulat lényege, hogy sem a könyököd hajlítottsága, sem a törzsed helyzete nem változik a gyakorlat során. A végén ne forgasd rá a válladat, a hátad végig maradjon egyenes!

5. Lehúzás szűk fogással 4x8-12

Most, hogy már kellően lefárasztottuk a hátizom minden részét, jöhet az egyik kedvenc, a lehúzás szűk, fordított fogással. A szokásos lapockazárást ne felejtsd el az első felénél, ezután húzd csak le a rudat!

Az edzés elején alaposan bemelegítéssel kezdj, a végén pedig jöhet az elmaradhatatlan nyújtás és persze a fehérje turmix egy kis BCAA-val, glutaminnal és HMB-vel.

Jó edzést!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

edzésterv » hátizom » lehúzás » csigás evezés » edzés »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Jenő gyilkos versenyprogramja - 3. rész