Fullos hátizom edzés

2015-10-15 09:26:00

A hátizom edzést sokan elhanyagolják, vagy nem fektetnek bele annyi energiát, mint a mellizmok és karizmok edzésébe. Vagy kevés gyakorlatot végeznek, vagy nincs meg az intenzitás, vagy nincs elég kreativitás hozzá. Most mutatunk egy lehetséges hátizom edzés verziót, próbáld ki!

Masszív tónusos hátizom

1. Szűk húzódzkodás madárfogással 3x10-12

Ritkán látni ezt a verziót, mert vagy fordított fogással végezzük, vagy szélesen. Ebben a fogás szélességben tudjuk a legkönnyebben megtanulni a húzódzkodást, úgyhogy most így ebben le is fárasztjuk a hátizmokat, hogy utána a gyengébb részekre tudjunk fókuszálni. Végezheted gumikötéllel vagy más rásegítéssel is, ha még nem megy!

2. Széles lehúzás 5x12-15

Kicsit megnöveljük a sorozat és ismétlésszámot, hogy ne essünk neki ennek is nagy súllyal, inkább törekedjünk a szabályos végrehajtásra. Jó szélesen fogd meg a lehúzó rudat, és első mozdulattal csak a vállövet és lapockákat húzd lefelé. Ennél a mozdulatnál a könyököket nem hajlítod. Ezután jöhet maga a lehúzás, amiből az előző mozdulattal kikapcsoltad a bicepszet és a vállízületet is helyre tetted. Sokkal koncentráltabb és hatékonyabb lesz így a gyakorlat.

3. Kábeles evezés 4x8-12

A kábeles evezésnél is, ahogy a széles lehúzásnál, először rögzítjük a lapockákat és a vállízületet és utána húzzuk hátra a könyökünket, így téve hatékonnyá és biztonságossá a gyakorlatot. Minden ismétlésnél úgy állítsd be a súlyt, hogy a végponton 1-2 számolásig meg tudd állítani a mozdulatot.

Női testépítő hátizma

4. Merevkaros letolás kötéllel 5x12-15

A mozdulat lényege, hogy sem a könyököd hajlítottsága, sem a törzsed helyzete nem változik a gyakorlat során. A végén ne forgasd rá a válladat, a hátad végig maradjon egyenes!

5. Lehúzás szűk fogással 4x8-12

Most, hogy már kellően lefárasztottuk a hátizom minden részét, jöhet az egyik kedvenc, a lehúzás szűk, fordított fogással. A szokásos lapockazárást ne felejtsd el az első felénél, ezután húzd csak le a rudat!

Az edzés elején alaposan bemelegítéssel kezdj, a végén pedig jöhet az elmaradhatatlan nyújtás és persze a fehérje turmix egy kis BCAA-val, glutaminnal és HMB-vel.

Nézd meg nagy Dóri szakértőnk hátizom formáló szuperszettes edzéstervét is, néha nem árt a változatosság ;)

Jó edzést!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Jenő gyilkos versenyprogramja - 3. rész