Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Ha zsírt eszek, zsíros leszek?

A zsírok ugyanis fontos szerepet játszanak az emberi szervezet számos funkciójában. Minden makro-és mikronutriens fontos az egészség megőrzése érdekében. A probléma a túlzott táplálék-fogyasztásnál jelentkezik, főleg ha az mozgáshiánnyal párosul./sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1329/o_fatman_1_20130208163615.jpg

A zsírszövet egy kötőszövet amely a legfőbb zsírtároló. A trigliceridek, mint felesleges zsírok tárolódnak a zsírszövetben. Azok a kalóriák, amelyek nem kerülnek elhasználásra a bevitt táplálékból, zsírként tárolódnak.

A kulcskérdés, hogy különbséget tudjunk tenni a különböző zsírtípusok között.

A zsírok nem démonok, amiket ki kell irtani az étrendünkből. Tény, hogy ízt adnak a az ételeknek. Teljesen más ízű pl egy zsírosabb és egy zsírszegény tejtermék. Az íz mellett fontos szerpet játszanak abban, hogy ne legyél éhes.

Íme a zsírok fajtái:

Ezek az egészséges zsírok, amelyek csökkentik a koleszterin szintet és segítenek a szívbetegségek megelőzésében

  • egyszeresen telítetlen zsírok: olíva olaj és mogyoró
  • többszörösen telített zsírok: növényi olajok, mint a napraforgó olaj
  • esszenciális zsírsavak: tojás, hal, mogyoró, magvak

Egészségtelen zsírok:/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1329/o_iStock_000004908035Small_20130208163653.jpg

Ezek a zsírok érrendszeri megbetegedéseket okozhatnak és plakkok képződését fokozzák

  • telített zsírok: vaj, vörös húsok, pálmaolaj stb.
  • hidrogénezett vagy részben hirdogénezett olajok: margarin, feldolgozott növényi olaj stb.
  • transzzsírsavak: telítetlen zsírsavak, amelyet hidrogénezett növényi olajjal készítenek

A szervezetedet mindig hasznos tápanyagokkal tápláld. ezekbe beletartozik az egészséges zsírok fogyasztása is. használj olíva olajat a salátákhoz, fogyassz tojást és mogyoróféléket. Tartsd magad távol a sült ételektől, a készételektől, amelyek általában rossz zsírokkal vannak tele.