Ingyenes tornával vár FittAnyu!

2015-05-11 10:27:00

Május 31-én vasárnap 10.00 órakor FittAnyu, a Diéta & Fitnesz magazin és a BioTechUSA mindenkit szeretettel vár egy ingyenes szabadtéri tornára a Margitszigeti Atlétikai Centrumban! Bemutatjuk Nektek FittAnyut és a rendezvényt!

Ki is FittAnyu, mikor indult útjára a blogod és mi inspirálta?

Varga-Nagy Judit vagyok. A Fitten-pozitívan blogot kisfiam születése után, 2013 augusztusában kezdtem el vezetni szülés utáni alakformálás és pozitív gondolatok témában. Szerettem volna segíteni más anyukáknak az egészséges életmód és alakformálás területén, utat mutatni, hogyan érhetjük el a vágyott, formás alakot szülés után, család, gyerkőc és munka mellett is. Sosem szabad lemondani az álmainkról, vágyainkról, ugyanis minden fejben dől el.

Mint anyuka, aki egyébként egész életében sportolt, sportoltál a terhességed alatt is?

A sport valóban gyermekkorom óta szerves része az életemnek. Versenyszerűen atletizáltam, kick-boxoztam, majd aerobikot tartottam, és 2010-től pedig fitness versenyeken indulok. A várandósságom elején az állandó rosszullétektől kevesebbet tudtam mozogni, de így sem hanyagoltam el az edzéseket. A középső trimeszterben aktívan látogattam az edzőtermet, ahol leginkább saját testsúlyos, átmozgató edzéseket végeztem.

A szülés után hogyan kezdted újra a sportolást és mennyi idő alatt sikerült visszanyerni a sportos alakot? Mire kellett odafigyelned?

Szülés után az első 8 hétben semmilyen edzést nem végeztem, csak a szabadban sétáltam a gyerkőccel, mivel a császármetszés után elegendő időt akartam hagyni a szervezetemnek a regenerációra. Ezután kezdtem el fokozatosan mozogni, a sétákat intenzívebb szakaszokkal, guggolásokkal, kitörésekkel, gumiszalagos gyakorlatokkal, majd óvatosan futással kiegészíteni.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1775/o_fittanyu2_20150511110206.jpg

A sportos alak visszanyerése a mozgás mellett elsősorban a táplálkozáson múlik, így én is ezt helyeztem előtérbe. A mozgást kombinálva a minőségi tápanyagbevitellel szülés után 3-4 hónappal már sikerült visszanyernem a sportos külsőm.

Mekkora is most a gyermeked? Odafigyelsz az ő étkezéseire is?

Zétény augusztusban lesz 2 éves. Természetesen az ő étkezéseinél is a minőségi tápanyagokra helyezem a hangsúlyt, de nem vonok meg tőle semmit, tehát mint minden gyerek, ő is eszik csokit. :)

Hogyan tudod megoldani az edzést és az étkezést a gyermeked mellett? Gondolom, ez sok anyukát érdekel…

Szülés után az első 1 évben akkor edzettem napközben, amikor a gyerkőc aludt, vagy amíg sétáltunk a szabadban, a babakocsi mellett guggolásokat, kitöréseket végeztem, vagy őt használtam súlyzónak a torna során. A másik lehetőségem késő este volt, miután a férjem hazaért a munkából, megfürdettük, megetettük a gyerkőcöt és én este 9-kor indultam az edzőterembe. Most, hogy nagyobb a gyerek, kicsit könnyebb, mert bölcsödébe jár, így napközben a személyi edzéseim után meg tudom csinálni a saját edzéseimet.

Az étkezéseimet dobozból, a klasszikus testépítő módszerrel oldom meg, vagyis reggel, amíg készül a gyereknek a kakaó és a reggeli, ezzel párhuzamosan 20-30 perc alatt elkészítem magamnak az egész napi ételadagokat, bedobozolom és viszem magammal, így egész biztosan nem tudok félre enni, mert mindig van mihez nyúlni.

Mik a tapasztalataid a fogyni vágyókkal kapcsolatban? Kik keresnek meg inkább, anyukák, netán apukák, vagy mindenki, aki fogyni szeretne?

Alakformálással, fogyással kapcsolatosan nemcsak anyukák keresnek meg, hanem nagyon sok apukától, férfitől és fiatal lányoktól kapok kérdéseket.

Mire vonatkozik a hozzád beérkező legtöbb kérdés? A táplálkozás vagy az edzés érdekli jobban az embereket?

Erre a kérdésre úgy válaszolnék, hogy a kettő együtt. Szinte minden kérdés a táplálkozásra vonatkozólag kezdődik, de a végén felmerül az edzés fontossága is. A legtöbb ember egyáltalán nem tudja, milyen edzéseket kellene végeznie ahhoz, hogy elérje a célját, akár fogyásról, akár formálódásról legyen szó.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1775/o_fittanyu3_20150511110214.jpgHol látod az alakformálás hibáit azoknál, akik hozzád fordulnak segítségért?

Nagyon sokan nem tudják, mennyi múlik a táplálkozáson, ha az alakunkról és egészségünkről van szó, éppen ezért a legtöbb kérdésnél a táplálkozásra lyukadunk ki, a nem megfelelő étrendre és minőségi tápanyagok hiányára.

Május 31-én a Diéta & Fitnesz magazin szervezésében készülünk egy közös tornára, kiket várunk erre az eseményre és milyen tornával készülsz?

A margitszigeti sportpályára szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne részt venni egy jó hangulatú intenzív alakformáló-zsírégető órán nemtől, korosztálytól függetlenül. Tehát anyukák, apukák, gyerekek, nagyszülők, fiatalok, bárki, aki mozogni szeretne, jöjjön és érezze jól magát!

Honnan jött az ötlet a tornához?

Nem titkolt szándékom egy Fitten-pozitívan közösség kialakítása, ahol az emberek útmutatást kaphatnak az egészséges életmódra, táplálkozásra, edzésre és pozitív gondolatokra vonatkozólag.

Lesz esetleg folytatás?

Igen, szeretnénk minden hónapban egyszer közösen tornázni a mozgásra vágyókkal.

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Virág tanácsai a nőies alakért