IsoTonic – Hogy a félmaratonod (is) sikeres legyen.

2017-08-29 14:39:00

A hosszútávú, ciklikus sportokban az optimális teljesítményt, a helyesen megválasztott és begyakorolt intenzitáson túl, a szénhidrátok és elektrolitok folyamatos visszapótlása határozza meg. Ehhez, az Endurance termékcsaládban megtalálható, népszerű izotóniás italpor, az IsoTonic nyújthat segítséget. Íme, néhány ajánlás, hogy hogyan is fogyaszd.

IsoTonic BioTechUSa izotóniás italpor

A hígabb biztonságosabb

Személyes tapasztalat és ajánlás azoknak (is), akik érzékeny gyomrúak, hogy a csomagoláson feltüntetett 500 ml helyett, inkább 700 - 800 ml vízben old fel. Akár meleg lesz, akár nem, izzadni fogsz és folyadékot is vesztesz-> sűrűsödik a véred. Az ideális egyensúlyi állapot (homeosztázis) fenntartásához a folyadéktereid sűrűségénél hígabb folyadékra van szükséged, hogy ne a gyomorgörcs, émelygés, netán hasmenés kísérje végig a futásod.

 

Ha elektrolit is van, akkor minden van

Az IsoTonic Na+-, só tartalma jelentősen hozzájárul a folyadék hatékony feszívódásához a B6-vitamin+magnézium+C-vitamin kombója pedig a görcsök elkerüléséhez, fáradtság kitolásához.

 

Szokj hozzá időben

A versenyig még bőven van időd, hogy bármelyik ízű IsoTonic port kipróbáld. Kell időt hagyni az emésztésnek és az immunrendszernek is, hogy megbarátkozzon az eddig ismeretlen frissítőddel. Glutén-, és laktózmentes. Ha nyugodt, edzéskörülmények közt már „összebarátkoztatok”, akkor jöhet a hétvégi, versenyre hangoló tempófutás. Az már egy egészen más stressz lesz a szervezetnek, így az emésztésnek is. Ha itt sincs gond, akkor jöhet a nagy felvonás. Jó páros lesztek!

 

Tervezz, hogy értékelhess is

Az alábbiakban látod a „Wizz Air Budapest Félmaraton” frissítési pontokat, kínálatát az egyes kilométereken. Érdemes áttanulmányozni és akár az edzésen gyakorolt frissítést ezek alapján felépíteni.

 


 

Táv (km)

Helyszín

Kínálat

4,2

Budai alsó rakpart, a Lánchídtól északra

víz

8,6

Árpád fejedelem útja, az Árpád híd előtt

víz, BioTechUSA IsoTonic, banán, szőlőcukor

11,6

Margitsziget Központi út, a Palatinus Strandnál

víz, BioTechUSA IsoTonic, banán, szőlőcukor

14,7

Pesti alsó rakpart, a Szent István park alatt

víz, BioTechUSA IsoTonic, banán, szőlőcukor

17,6

Pesti alsó rakpart, a Vigadó tér alatt

víz, BioTechUSA IsoTonic, banán, szőlőcukor

19,1

Fővám tér, BCE előtt

víz, magnézium, szőlőcukor

 

 


 

 

Janota Zoltán

@johnnyghostleader

BioTechUSA –állóképességi szakértő

15x ironman finisher

triatlon edző

 


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK