Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Kevert fehérje, miért is jó?

2014-04-04 10:58:00

Megnézed a fehérjék címkéit és nem érted, miért kell ennyiféle fehérjéből összeállítani az edzés utáni turmixodat? Koncentrátum, izolátum, tejsavó, marhafehérje, aminosavak… Miért jó ez?

Gyors és lassú felszívódás

Azt már kezdőként hamar megtanuljuk, hogy ár–érték arányban a tejsavófehérjék jelentik a legjobb fehérjeforrást az izomépítés és izommegőrzés tekintetében. Azt is tudjuk már, hogy a fehérje aminosavak láncából áll és ezen láncok hossza határozza meg azt, hogy mennyire gyorsan tudjuk aminosavakra bontani, hogy aztán izmot építsünk belőle, vagy más szervi funkciónál felhasználjuk.

A fehérjeturmixok esetén a hozzáadott aminosavak hasznosulnak először, mint amilyenek a BCAA, glutamin stb. Az izolátumok, hidrolizátumok jelentik ezután a leggyorsabb felszívódást, ami szintén különösen hasznos edzés után és szigorú diétában a gyors tápanyagellátás érdekében. Az ennél lassabb felszívódású tejsavó koncentrátum még mindig hasznos az edzés utáni regeneráció gyorsítása érdekében. A még lassabb felszívódású tej- és tojásfehérjék hosszabb távon látnak el aminosavakkal, ami nagyszerű választás például este lefekvés előtt, hogy éjszakára se szenvedjen hiányt a szervezet és tovább tudjon regenerálódni, építkezni.

Az Aminosavak olyanok, mint a gyöngyszemek, minden fehérjeforrásnál máshogy kerülnek felfűzésre, máshogy alakulnak ki a láncok.

Nemcsak a hosszuk, de összetételük szerint is eltérnek az aminosav-láncok

A tejsavófehérje mellett hasznos, ha marhafehérjét is tartalmaz a turmixunk, hiszen a marhafehérje magasabb arányban tartalmaz leucint és anabolikus, vagyis izomépítő szempontból különösen hatékony. A hozzáadott BCAA-k esetén is előnyös, ha a leucin aránya magasabb a másik két összetevőnél (izoleucin, valin).

A kevert fehérje tehát azért hasznos, mert azonnali tápanyagellátást biztosít, ugyanakkor hosszú időtartamra is ellát a megfelelő aminosav-forrásokkal, amelyek szükségesek a regenerációhoz, így a fejlődéshez.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1622/o_muscleon_Hirl_700x400_HUN_copy_20140328160236.jpg

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

marhafehérje » kazein » tej » tejsavó » kevert » fehérje » protein » aminosavak »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2013 - 1. nap