Kiss Jenő felkészülése a Mr. Olympia-ra

2016-10-21 11:20:00

Interjújában elárul mindent edzésről, diétáról, táplálékkiegészítőkről

 

1. Több mint egy évtized után tértél vissza a testépítés világába. Miért döntöttél úgy, hogy újra színpadra állsz?

Soha nem veszett el a véremből a sport szeretete, izzása. Egzisztenciális okok miatt maradt abba a versenyzésem anno 1999-ben. Később két kislányom született és azért küzdöttem, hogy a családomat problémamentesen eltartsam. 2013-ban tértem vissza, ekkorra tudtam úgy élni, készülni, hogy nem a családomtól kellett megvonnom bármit is.

 

2. Milyen eredménnyel lennél elégedett a Mr. Olympia Europe-on?

Olyan erős mezőny lesz, hogy itt már az is megtiszteltetés, hogy felállhatok közéjük a színpadra. Helyezésemen nem gondolkodom, kihozom magamból a maximumot.

 

3. Kérlek, mondj pár dolgot, milyen versenyeken veszel részt és ezek milyen felkészülést kívánnak?

Olyan kvalifikációs versenyeken indulok, melyeken jogot szerezhetek a Mr. Olympia-n való indulásra. Mivel ez a verseny a testépítésben a Forma 1, ezért a felkészülés is hasonló precizitást igényel.

 

4. Hogy néz ki a felkészülésed az őszi szezonban?

Márciusban kezdem a készülést. Ilyenkor heti hat alkalommal végzem súlyzós edzést. Az étrendemmel is ilyenkor kezdek el foglalkozni. Három óránként étkezem, többnyire csirkemellet fogyasztok rizzsel, zöldséggel. Soha nem számolok mennyiségeket, teljesen az érzéseimre hagyatkozom. A verseny közeledtével az edzésemen azon változtatok, hogy elkezdek szetteket, ill. triszetteket alkalmazni. Verseny előtt hat héttel kezdem pluszban a kardió edzést. Étrendemet is úgy állítom össze, hogy nem számolok semmit, mert maximálisan a saját érzéseimre hagyatkozom.

 

5. Milyen termékekkel egészíted ki a táplálékkiegészítő arzenálodat versenyfelkészülés során?

Imádom a tápkiegeket alkalmazni! Edzés előtt és után Iso Whey Zero-t használok Hyper Mass-al keverve. Reggel Iso Whey Zero Caffe Latte-val indítok, este pedig Casein Fusion-nel zárom a napot. Vitamin és ásványi anyag pótlásra a Daily Pack-ot alkalmazom, edzés közben pedig Glutanátort, és BCAA-t fogyasztok.

 

6. Hogyan változik a diétád a felkészülés kezdetétől a verseny napjáig?

Az első 4 hónapban sokat eszem sokszor. Természetesen odafigyelek a minőségre. Az utolsó négy hónapban kezdem el csökkenteni a szénhidrát bevitelt, és ügyelek a maximális minőségi táplálkozásra. Az utolsó hat hétben szigorítom be maximálisan az étrendemet. Ilyenkor sem számolok semmit. Abszolút érzésre étkezem. Fő táplálék forrásaim a csirkemell, rizs, barna rizs, tojásfehérje, zöldség, zabpehely.


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK