Kiss Virág tanácsai

2015-05-20 09:45:00

Virág lányok tízezreit inspirálja az egészséges és fitt életmódra. Mindezt teszi úgy, hogy komoly babérokra tör a versenyzés világában és emellett az iskolapadban is helytáll. Emellett mindig jut energiája arra, hogy praktikus tanácsokkal lásson el kezdőket és haladókat egyaránt. Virág a BioTechUSA Szakértői Csapatának legújabb tagja, aki versenyfelkészülési tanácsok mellett segít az életmódváltásban, diétában és egészségmegőrzésben.

Bizonyára neked is hosszú tanulási folyamat vezetett odáig, hogy elérd a jelenlegi szintet. Milyen hibákat követtél el a kezdeti időkben? Megosztanád velünk, hogy mások is tanulhassanak a te példádból?

Én szerencsére nem egyedül kezdtem el. Mai napig van egy szakmai hátterem, akivel folyamatosan konzultálva készülünk, és ha versenyfelkészülésről, ha edzésről, ha táplálkozásról van szó, Szuromi Timivel, az edzőmmel közösen jutunk el a végső konklúzióig. Ebben nem hibáztam kezdőként sem. Mégiscsak a testemről van szó, ezért saját magamtól nem mertem semmibe belevágni. Ezt nagyon fontosnak tartom.

Tudom jól, hogy nagyon sokan abba a hibába esnek, hogy sok mindent olvasnak vagy látnak, és azt hiszik, hogy azt úgy kell csinálni, de én még mindig annak vagyok a híve, hogy egy olyan szakembernek a segítségét mindenféleképpen kérjük ki, aki letett már valamit az asztalra.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1773/o_SZZ_4021_20150512153259.jpg

Biztos rengeteg rajongó kér tőled tanácsot interneten, vagy személyesen. Mik a leggyakoribb kérdések? Mivel szoktak hozzád fordulni a leggyakrabban?

A leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy hogyan néz ki a táplálkozásom? Nem elsősorban a versenyfelkészülésre kíváncsiak, hiszen én saját magam sem feltétlenül biztatok senkit, hogy egy kőkemény 12 hetes versenydiétát csináljon végig. Leginkább az érdekli az embereket, hogy az év többi napján hogyan tartom magam formában. Nálam nem jellemző az óriási súlyingadozás. Mindig egy egészséges plusz 4-5 kg van rajtam, vízzel együtt.

Mindig el szoktam mondani az alappontjaimat. Az első az, hogy nem kalóriát számolunk elsősorban, hanem szénhidrátbevitelt. Utána elmondom, hogy mi az, amit ne egyenek: fehér liszt, krumpli, cukor, cukros üdítők, feldolgozott élelmiszerek stb. Majd jön a következő pont, hogy mi az, amiből sokat: fehér húsok, zöldségek mindenféle formában, saláta szószok nélkül, gyümölcsök. Melyik gyümölcsök? Miért pont az? Elmondom, hogy a szénhidrátbevitelhez nem csak a rizs tartozik, hanem a quinoa, köles, hajdina. Nagyon sok variáció létezik.  Édesség helyett gyümölcsök, vagy olajos magvak.

Mindig hozzáteszem azt is, hogy a diéta kulcsa 30%-ban a mozgás és 70%-ban a táplálkozás.

Kinek ajánlod elsősorban a blogodat? A fiúk számára is hasznos lehet vagy inkább lányoknak?

Mindenkinek ajánlom, szóval nem csak lányoknak. Igyekszem minél több személyes dolgot belevinni. Persze vannak olyan alapdolgok, amikből ki kell indulni, de ezen túl lesznek benne olyan részek, amelybe a saját tapasztalataimat is bele tudom foglalni. Mi az, ami nekem bevált? Mennyire vált be? Mi az, ami éppenséggel nem vált be? Legyen szó egy versenyfelkészülési módszerről vagy bármi másról. Egyszóval sok tapasztalatom van, amit nem tartanék magamban és nagyon szívesen megosztok mindenkivel, hogy utána együtt osztozhassunk az örömökben és sikerekben.

Sikeres Bikini Modell versenyző vagy, emellett egyetemi hallgató, és most még a BioTechUSA szakértőjeként egy újabb elfoglaltságot vállaltál magadra. Hogyan tudod úgy beosztani az idődet, hogy mindezek mellett még a szórakozásra és a magánéletre is jusson idő?

Ez valóban nehéz. Negyedéves vagyok a Pázmányon, jogon. A december–január például versenyfelkészülés és vizsgaidőszak együtt, tehát ez mindig egy nehéz időszak az életemben. Igyekszem megosztani a két dolgot. A testépítés eleinte hobbinak indult, de ma már több annál. Emellett ott van a másik életem: a jog. Mindkettőt imádom. Megpróbálom őket úgy összehangolni, hogy egyik se menjen a másiknak a rovására. Mellette a „Szakértő válaszol” gyakorlatilag korábban is része volt az életemnek, hiszen a Facebook-on eddig is rengeteg megkeresés és kérdés volt eddig is, amit napi rutinként a reggeli kávém mellé mindig beiktattam. Mindig felkeltem akár egy órával korábban, hogy meg tudjam válaszolni a kérdéseket.

Igaz, hogy nehéz beosztani az időt, és amikor versenyre készülök, akkor nincs annyi időm a barátokra. De nekem erre van a nyár. Ilyenkor már végeztem a vizsgákkal és nincs versenyfelkészülés sem, úgyhogy a nyár nekem a nagy szabadság, a pihenés, a buli, és a kikapcsolódás.

Ha 3 szóval kéne összefoglalnod, hogy mit jelent a fitnesz számodra, akkor mi lenne az?

Kitartás, életmód, rendszeresség. Ez a három összekapcsolható, és csak így, ebben a formában valósítható meg.

Készítette: Molnár Péter


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Virág és Bán Vivi kardió tippjei