Kockahas kisokos

2015-11-10 14:27:00

Nézzük meg, mi is kell pontosan a kockás has eléréséhez. Elég sok tévhit kering ebben a témában, így nem árt tiszta vizet önteni a pohárba és abbahagyni a hasprés címén végzett nyakhajlításokat…

Nem kell minden nap hasazni

Elterjedt tévhit, hogy minden nap hasazni kell ahhoz, hogy a kockák megjelenjenek. A hasizmok is pontosan olyan izmok, mint a többi és szükségük van regenerációs időre. Feltéve, ha meg is kapják ugyanazt a minőségi terhelést, mint amit a többi izomcsoport. Ez pedig nem 100 hasprést jelent a fej rángatásával, hanem sokkal inkább koncentrált, kisebb ismétlésszámú gyakorlatot, mint amilyeneket a cikk végére összegyűjtöttünk!

A hasizom edzéstől nem fog csökkenni a testzsír

Nem fognak látszani a kockák, amíg nem pucolod le a zsírt, ami borítja. Ez pedig úgy lehetséges, hogy megfelelő étrendet követve odafigyelsz a minőségi kalória bevitelre a megfelelő mennyiségben, valamint növeled az energiafelhasználást az edzések során például plusz aerob edzéssel.

A kockás has nem feltétlenül a fittség jele

Vannak, akiknél genetikai adottság, hogy a hasizmukon kevesebb zsír rakódik le, de vannak, akik folyamatosan kevés tápanyagot visznek be és ettől látszik a hasizmuk anatómiai felépítése, ami nem jelent feltétlenül fittséget, elszánt sportos életmódot és tudatos táplálkozást.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1833/o_iStock_000025670174_Full_20151110150018.jpg

Táplálkozás a kockás has érdekében

Ne várj kockás hasat, ha épp tömegnövelési időszakban vagy. Természetesen ebben az időszakban is fontos, hogy a hasizmok erősítését elvégezd, de a látványos eredmény váratni fog magára. A legtöbb sportolónak fontos odafigyelni az étrendre, és a testépítésben is a diétás, vagy formába hozó időszak az, amikor számíthatsz a hat kockára. Figyelj arra, hogy 5-6 étkezés során vidd be a szükséges kalóriákat, amelyek magas fehérjetartalmú és alacsony szénhidrát tartalmú tápanyagokat biztosítanak. Ne feledkezz meg az esszenciális zsírok beviteléről sem és persze a vitaminok és ásványi anyagok is fontos szerepet kapnak! Alap, hogy a cukrot, cukros ételeket és más, gyors felszívódású szénhidrát forrásokat, mint a lisztes ételek, kerüld. Figyelj a rejtett kalóriákra is, mint például üdítők, tej (turmixhoz pl.), magas fruktóztartalmú édes gyümölcsök stb.

Edzés a 6 kockáért

Kb. 3 naponta érdemes egy hatékony és erős hasizom edzést beiktatni az edzéstervbe. Ez nagyjából 15-20 percet vesz igénybe. A leghatékonyabb gyakorlatok:

  • lábemelés függeszkedve (ha nem megy, akkor térdhúzás), esetleg alkar támaszos gépen
  • lábemelés döntött padon
  • harangozás
  • hasprés döntött padon
  • Russian twist
  • alkartámasz, kéztámasz, oldal kéztámaszok
  • tornádó medicin labdával

Egy-egy edzésen válassz ki 3 gyakorlatot és mindegyikből végezd el a képességeidnek megfelelő ismétlésszámot nagyjából 4 sorozattal. Akár időre is végezheted az egyes gyakorlatokat.

Jó edzést!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Gál Bálint kedvenc has- és hátizom gyakorlatai