Korcsolyázz kényelmesen!

2012-02-08 10:23:27


Hogyan öltözzünk fel és hogyan kössük be a korcsolyát, hogy valóban fantasztikus élmény legyen a korcsolyázás! Íme, néhány okos tipp!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1117/o_17639046_61b6ba517b(1)_20120808103937.jpgKeressük a hidegben is a legjobb dolgokat! Végre megfelelő az idő arra, hogy felhúzzuk a korcsolyát és kimerészkedjünk akár a Balatonra, akár a Velencei-tóra, vagy a legközelebbi korcsolya pályára.

A hidegben jó vastag pulcsikat és nadrágokat veszünk fel, ám a sportolásban hamar ki tudunk melegedni, egy fogócska vagy jégkorong meccs után akár le is izzadhatunk, ami később egészségügyi problémák forrása lehet, a kellemetlen és kényelmetlen élményekről nem is beszélve.

Mégis hogyan lehet praktikusan és kényelmesen felöltözni a korizáshoz?

Kezdjük a zokninál

Te is azok közé tartozol, akik 2-3 zoknit húznak és mégis szenvednek a korizás utáni lábfagyástól? Bizony ez a hiba! Nem szabad több zoknit húzni, maximum 1 vastagabbat. Nem fog fázni a lábad, hiszen mozogsz. Több zokniban viszont könnyen megizzad a lábfej és az izzadság lehűlése okozza a lábujjak fagyását.

Vastag pulcsi?

Nem a vastag pulcsi a lényeg, hanem a réteges öltözködés! Minél több ruha inkább vékonyabbakból, amelyekből le tudsz venni, ha meleged lenne. Ha egy vastag pulcsi van rajtad, nem tudsz belőle levenni és könnyedén megizzadsz, amitől fázni fogsz. Ráadásul a vékonyabb ruhákban könnyebb a mozgás is, ami fontos korizásnál!

Nadrágtéma

A legelterjedtebb és legkényelmesebb utcai viselet a farmer. Korcsolyázáshoz viszont nem a legjobb megoldás, mert nagyon könnyen lehűl és vékony is. Jobb a szövet, vagy vastagabb anyagból készült olyan nadrág, amiben könnyedén tudsz mozogni és nem túl szűk.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1117/o_big_summerskate_20120808103942.jpgKiegészítők

A legfontosabb a sál és a kesztyű. Akkor hűlünk le ugyanis a legkönnyebben, ha marad fedetlen testrészünk. A fejen keresztül tudjuk a legtöbb hőt leadni és elveszíteni. Nem véletlen mártjuk vízbe a fejünket nyáron a negyven fokos melegben. Ugyanígy a fejre kell figyelni a legjobban a hidegben is!

Ugyanakkor a kézfejek védelme is fontos. A hidegtől beszűkülő erek miatt ugyanis nagyon hamar fázni kezd a kezünk, így mindig húzzunk kesztyűt!

Kössük be helyesen a korcsolyát!

Gyakran úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha jó szorosan kötjük be a korcsolyát. Ez viszont nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert a túl szoros korcsolyától megfájdulhat a lábfejünk. A legjobb, ha az alsó részen lazábban kötjük a korcsolyát, a bokánál pedig szorosabbra. A boka felett pedig ismét kicsit lazábbra célszerű kötni. Így könnyebben tudod hajlítani a térdedet, és könnyebben tudsz manőverezni.

A megfelelő ruházat segítségével és a korcsolya bekötési technikájának elsajátításával a korcsolyázás egy igazán nagyszerű élmény lesz!

Táplálék-kiegészítők korcsolyázáshoz is?

Nem kell abbahagynod a korizást csak azért, mert megéheztél, vagy elfáradtál. A legegyszerűbb, ha könnyen zsebre vágható táplálék-kiegészítőkkel kényelmesen biztosítod a szervezeted számára szükséges tápanyagokat.


Ha fáradtnak érzed magad, akkor a legjobb megoldást egy 12-Hour Energy Shock ampulla jelenti, ami nagyszerűen feldob és felébreszt.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1117/o_big_GO_ProteinBar_Banana_20120808104012.jpg

Ha éhes vagy, csak tépj fel egy Go Energy bart, vagy egy Go Protein bar-t és gondolnod sem kell arra, hogy az étkezéshez abba kell

hagyni a korizást, ki kell fűzni a korcsolyát, le kell vetni a több réteg ruhát és még várni is kell az ételre. A szeletekkel azonnal energiához és minőségi tápanyagokhoz juthatsz!

Irány a legközelebbi korcsolyapálya!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Go Energy - 40 g

Go Energy - 40 g

260 Ft

6.500 Ft / kg
Megveszem

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Nitro Gold PRO