Mi áll a sikereim hátterében? - Medveczky Erika

2017-11-22 15:34:00

Az elmúlt évben nagy változásban volt részem. Teljes életmódváltáson mentem keresztül. Nem csak táplálkozás terén…nem… ezt nem lehet csak egy valamire építeni. Itt az egészet kell nézni testi- lelki – és szellemi alapon. Mit értek ezen?

Medveczky Erika világbajnok

 

1 éve, 2016 novemberében találkoztam a Strongaa Management-el, akik megadták a lelki hátteremhez a biztonságot. Egyensúlyba kerültem általuk is, ezen a szinten ez minden sportolónak járna, rengeteg terhet levesznek a vállamról. Ugyanilyen fontos a magánéleti stabilitás. Éreznem kell nap mint nap, hogy megkapom-e a szükséges támogatást, hogy ez a kapcsolat előre visz az életemben vagy olyan, mint behúzott fékkel autót vezetni?

Télen eljuthattam 2 kiváló szakemberhez a BioTechUSA és a Strongaa által, nevezetesen Silye Gabihoz és Németh Sanyihoz, akik több éves tanulmányaikkal, tapasztalataikkal és szakértelmükkel felnyitották szememet, hogy mennyire fontos megadni a testnek mind azt az „üzemanyag” szükségletet, amit igényel.

Gabi és Sanyi is személyes tanácsokkal láttak el, útmutatásuk alapján táplálék kiegészítőket kezdtem szedni, az étrendemből a felesleges cukros ételeket, csokoládékat, az egészségtelen fehér lisztből készült péksüteményeket, kenyérféléket, nehéz olajos, zsíros ételeket szinte teljesen elhagytam (nah jó néha kell egy kis bűnözés… bár olyankor biztos, hogy háborút kell vívjak a párommal, aki civil létére nagyon tudatos ezen a téren!) és helyükre bekerült nagy mennyiségben a zöldség, gyümölcs, natúr sovány joghurtok, húsok, míg ha desszertre kerül a sor, leginkább túrós készítmények kapnak helyet.

A folyadék bevitelre is ugyanilyen gondossággal ügyelek, kizártam minden olyan „löttyöt” ami tele van cukorral, színezékkel, édesítőszerrel. Napközben minimum 3 liter vizet iszok, ha édesre vágyom, akkor valamilyen 100%-os préselt gyümölcslevet fogyasztok, esténként pedig, ha nincs késő, párommal zöld teát vagy aszalt gyümölcsből készült teát fogyasztunk.

Medveczky Erika világbajnok evezés közben

Ennek hatására a tavalyi évben, melyet körülbelül +10 kg-mal kezdtem meg, a téli időszakban a konditermes és úszós edzések alkalmával is már 3,5 kg-ot leadtam januártól márciusig, majd a vízre szállás kezdetével a több kardio jellegű edzésnek köszönhetően júniusra, az első válogatóra 8,5 kg-t sikerült leadnom anélkül, hogy az erőmből veszítettem volna. Ez messze túlszárnyalta az eddigi eredményeimet fogyás terén, melyek általában nagy szenvedések közepette zajlottak.

Az eredmény pedig? 1000 m helyett, Olimpiai távon 500 méteren sikerült világbajnoki aranyat szereznem és körülbelül 3,5 másodpercet javítottam az egyéni időeredményemen 500 méteres távon!

 

Köszönet Nektek ezért Gabi és Sanyi! :)

 

Üdvözlettel:

Medveczky Erika


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK