Miért lehet hasznos számodra a Liquid Amino?

2017-11-16 12:32:00

Az aminosavak a fehérjemolekulák építőkövei. Vannak olyan aminosavak, amelyeket mi szervezetünk is elő tud állítani, ám vannak olyanok is, amelyeket nem, vagy csak elégtelen mennyiségben. A megfelelő aminosavak hiánya fokozatos izomvesztéshez, korlátozott izomképződéshez, gyenge vagy rosszul működő immunrendszerhez, vékony, töredezett hajhoz es körmökhöz vezethet.

Sportoló ember számára azért is létfontosságúak az aminosavak, mert sejtjeink növekedése, regenerálódása és fenntartása erősen függ az aminosav bevitelünktől.

Az aminosavak rendkívül elterjedtek antikatabolikus (izombontást gátló), izomnövekedést elősegítő, és teljesítményfokozó hatásukról, aminek edzés közben különösen nagy hasznát veheted. Az aminosavak mennyisége fizikai aktivitás során erőteljesen elkezd csökkeni a szervezetedben, ezért is fontos pótolni ezeket edzés közben.

Férfi és nő edzés után elégedetten

Diéta esetén elengedhetetlen kiegészítésnek számít fokozott bevitelük, hiszen ilyenkor a fennálló tápanyaghiány miatt még inkább veszélyben vannak az oly gondosan felépített izmaid. Ezen túl segítenek kordában tartani a vércukorszinted, mérsékelni az éhségérzeted és az édesség utáni sóvárgásod is.

A Liquid Amino egy folyékony aminosav forrás, mely azok számára is tökéletes megoldás, akik az ízélményre is adnak a magas hatóanyag tartalom mellett! Folyékony formájának köszönhetően gyorsan és hatékonyan szívódik fel, így akár edzés alatt vagy után is tökéletes aminosav pótlást nyújt.

A termék komplexitása abban rejlik, hogy az összes aminosavat tartalmazza. Emellett hozzáadott B-vitamint és L-glutamint is találhatunk benne. A B-vitamin segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, az L-glutamin pedig az izom-regenerációban játszik kulcsfontosságú szerepet.


Hirdetés

Természetesen aminosavakat nem csak edzés közben lehet fogyasztani, ugyanúgy kifejtik hatásukat edzés előtt és után, valamint az étkezések között is! Akkor is nagy hasznukat veheted, ha esetleg enned kéne, vagy éhes vagy, de a meló, illetve suli miatt csak egy óra múlva jutsz ételhez. Így kivédheted, hogy szervezeted az étel helyett izmaid felhasználásából nyerjen energiát.

Mindegy tehát, hogy reggel, délben, este, télen vagy nyáron, az aminosav fogyasztásából mindig csak profitálhatsz. Persze érdemes edzés körülre időzíteni a bevitelüket, hiszen ilyenkor éri szervezetünket a legnagyobb stresszhatás. Mindenesetre véleményem szerint az aminosav készítmények az egyik leghasznosabb termékek a táplálék kiegészítők közül. Próbáld ki, te sem fogsz csalódni!

 


Tóth Lídia, Dietetikus hallgató, Semmelweis Egyetem


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK