Minden, ami egy nőnek kell – Multivitamin for Women

2012-08-15 15:53:00


Hogyan válasszunk megfelelő vitamint magunknak?

Ezt a kérdést több szempontból is vizsgálhatjuk. A nemi jelleg meghatározza a test igényeit, így ebből a szempontból férfiaknak és nőknek két különböző, speciális vitamint ajánlunk. A BioTechUSA speciális összetételű, kifejezetten hölgyeknek ajánlott multivitaminja minden olyan anyagot tartalmaz, mely a megfelelő vitamin és ásványi anyag-pótláshoz szükséges. Multivitamin for women: ez a megfelelő vitamin-komplex nők számára!Könnyen lenyelhető tablettás kiszerelése tartalmazza az összes vitamint és ásványi anyagot, amelyre a női szervezetnek szüksége van. Vas, kalcium, enzimek, bioflavonok, antioxidánsok, zöldség, gyümölcs, gyógynövény kivonatok mind együttesen, egy helyen és pontos adagolásban a nők speciális tápanyag igénye szerint.

Hatalmas különbség van a férfiak és a nők tápanyag igénye között.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1015/o_Multivitamin_for_women_60tabs_3D_20140117130428.jpgFontos, hogy ezeket vegyük figyelembe, amikor kiválasztjuk a megfelelő táplálék kiegészítő multivitamin komplexet. A táplálék-kiegészítők célja, hogy hozzájáruljanak az étkezésünkhöz, pótolják azokat a tápanyagokat, melyek az étel főzése során elvesztek. Szerepük, hogy a szükséges tápanyagokat megfelelő mennyiségben biztosítsák a szervezet számára, hiszen étkezésünk során nem biztos, hogy hozzájutunk mindenhez, sőt, a nők esetében egyre inkább tapasztalható a tápanyaghiány.

Az emésztési zavarok, a csontritkulás, az étvágytalanság mind a tápanyaghiányra vezethető vissza. A szigorú fogyókúra, a szoptatás, a terhesség fokozott tápanyagigényének kielégítésére javasolt a táplálék kiegészítők alkalmazása. Az immunrendszer hatékony működtetéséhez is rendkívül sok tápanyagra van szüksége a szervezetnek, hogy hatékonyan felvehesse a küzdelmet a fertőzésekkel szemben. A Multivitamin for Women hatékony antioxidánsai semlegesítik a szervezetben a sejt károsító szabad gyököket.

A feszített tempó vagy a stressz is okozhat tápanyaghiányt, akárcsak az, ha nem étkezünk rendszeresen, túl sok kávét, alkoholt, cukrot, vagy sót fogyasztunk. Esetenként túlesszük magunkat, majd koplalunk. Ezek mind károsan befolyásolják az immunrendszer hatékonyságát és időszakos tápanyaghiányt eredményezhetnek. A benne található l-karnitin, a B vitamin komplex mind hozzájárul a szervezet hatékony energia termeléséhez.

A vitamin és ásványi anyagok hiánya az agyat is hátrányosan érinti, csökkenti az agysejtek aktivitását. Ezért különösen fontos, hogy már a nap indulásakor szedd be a Multivitamin for Women-t, különösen akkor, ha a táplálkozásod nem rendszeres, ha stressz hatások érnek a nap során, ha feszített a napirended, vagy bujkál benned valami betegség.

Hogyan állapítsuk meg, hogy fennáll-e esetünkben a tápanyaghiány?

Legtöbbször nem is vesszük észre, pedig szinte elkerülhetetlen, hiszen az élelmiszerek tápanyagtartalmának folyamatos romlása okán ez szinte biztosan elő fog fordulni. A túltápláltság, az egyoldalú táplálkozás, az élelmiszer allergia, a szükséges tápanyagok bevitelének hiánya, mind olyan tünetek, amelyek finomított élelmiszerek fogyasztásából és a nem megfelelő táplálkozási szokásainkból adódnak. Elég, ha ránézünk egy élelmiszer bolt polcaira. Minden dobozolt, konzervált, palackozott. Mik vannak az automatákban? Édességek, snack-ek, tartósítószer, ételszínezék, mesterséges aroma, ízfokozó és ki tudja még mi minden, ami biztosan nem járul hozzá egészségünkhöz.

Mik a tápanyaghiány tünetei?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1015/o_Fotolia_16726854_S_20120813150208.jpgHirtelen súlyveszteség vagy meghízás, hangulati ingadozások, kimerültség, sápadtság, töredezett körmök, száraz és töredezett haj, enerváltság, nehéz koncentrálás, lelassult észlelés, vérszegénység, meggyengült immunrendszer, a menstruációs ciklus elmaradása, fogbetegségek, fogínysorvadás.

A vitaminok esszenciális tápanyagok, nem tartalmaznak kalóriát, fokozzák egymás hatását és hasznosulását a szervezetben. A vitaminhiány számos súlyos betegség kialakulásának kockázatát megnöveli.

Milyen esetekben indokolt különösen a táplálék-kiegészítők alkalmazása?

A táplálék kiegészítők alkalmazása számos körülmény fennállásakor indokolt, ilyenek például a terhesség, a szoptatás, a menstruáció, a stressz, a fogyókúra, vagy az aktív életvitel. Ajánlott továbbá azoknak, akik kizárnak egyes élelmiszereket az étkezésükből életviteli vagy testsúlycsökkentési okokból, a kor előrehaladtával, illetve azoknak, akik nem étkeznek rendszeresen és változatosan, egészségesen.

Mi a helyzet az ásványi anyagokkal?

A vas alapvetően fontos a nőknek, nem csak a vérképzésben jelentős a szerepe, de a nők a menstruáció alatt sok vasat veszítenek, és ezt általában nem pótolják megfelelő táplálkozással. Bár nem kell annyi magnézium vagy jód, mint a férfiaknak, a többi ásványi anyag esetében közel azonos mennyiségű a napi ajánlott bevitel. A kalcium erősíti a csontokat és a fogakat. Megfelelő kalcium bevitel csökkenti a későbbiek során a csontritkulás kialakulásának kockázatát. A D vitamin segíti a kalcium hasznosulását. A folsav azoknak a nőknek fontos különösen, akik szeretnének gyermeket vállalni. A megfelelő folsav mennyiség jelentősen csökkenti a gyermek gerinc és idegrendszeri betegséggel.

A BioTechUSA termékei között itt találod a Multivitamin for Women-t: ITT


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Protein Fuel