Minden idők legnagyobb guggolás rekordjára készülünk a Brutal Challenge-en

2013-11-06 08:23:00

A Brutal Challenge verseny 2009-ben indult hódító útjára edzőtermi roadshow-ként azzal a céllal, hogy megkeressük az ország legerősebb emberét és kihívást nyújtsunk azok számára, akik úgy érzik, hogy ideje felmérni, mire is képesek. A rendezvény azóta sportcsarnokot megtöltő méreteket öltött, óriási várakozásokkal, és az ország legnevesebb erőemelőinek részvételével.

A Brutal Challenge a legnagyobb díjazású verseny hazánkban, így méltán népszerű a sportolók között. Összesen 10 millió forint értékű nyeremény talál gazdára, amelyből csak a férfi első helyezett vihet haza 500.000 Ft értékben! A tét tehát óriási és motiváló!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1568/o_gugg_20131106083902.jpg

Rekord nevezőszám 2013-ban

A 2013-as Brutal Challenge jelentkezések száma minden eddigit felülmúlt. Már két hónappal a verseny előtt le kellett zárni a regisztrációt, hiszen összegyűlt a legnagyobb létszám, amelyet képesek vagyunk egy nap alatt leversenyeztetni, ami 600 fő!

Miről is szól a Brutal Challenge

A versenyzők 5 gyakorlatban mutatják meg, mire képesek. A teljes megmozgatott súly számít az öt gyakorlat során, így mindenki maga dönti el, hogy 8-12 ismétlés között mennyit vállal be az adott egyetlen sorozatban.

A gyakorlatok pedig:

  • guggolás
  • fekvenyomás
  • felhúzás
  • mellről nyomás
  • kétkaros bicepsz

Az eredményeket a testsúlyokhoz arányosan számítjuk ki a klasszikus Wilks pontszámok értelmében, amelyet az erőemelő versenyeken régóta alkalmaznak. Így tudunk abszolút sorrendet kialakítani a versenyzők között és meghatározni azt, hogy ki, milyen fokozatot ér el a lehetséges bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokból. A besorolás pedig a kezdőket kiválóan is ösztönzi arra, hogy a következő versenyen még nagyobb eredményt érjenek el!

Külön díjazzuk a női és férfi versenyzőket, valamint a juniorok és a masters korúak legjobbját!

Rekordok a Brutal Challenge-en

Minden évben készülünk a nézők és a pihenő versenyzők számára érdekes műsorokkal. Tavaly Nagy Ákos és csapata szórakoztatták a közönséget erősember bemutatóval, ami után a gyakorlatokat ki is lehetett próbálni. Óriási sikert arattak.

Idén egészen mással készülünk.

A BioTechUSA támogatott strongman és erőemelő versenyzője, Nagy Ákos rekordra készül november 9-én. Nagy Ákos minden idők legnagyobb magyar guggolására készül, amire kb. 19:00 órakor kerül majd sor! Gyere és drukkolj Ákosnak, mielőtt kiderül, hogy ki lesz a Brutal Challenge 2013 győztese!

Várunk Mindenkit a Brutal Challenge-en, a Folyondár Sportközpontban november 9-én, 10 órától.

A belépés ingyenes!

Brutal Nutrition


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Brutal Challenge 2012 gyakorlatvégrehajtás