Mitől más egy testépítő, mint egy átlagember?

2012-02-20 13:33:41

Elgondolkoztál már azon, hogy miben voltál más, mielőtt komolyan kezdtél volna foglalkozni a súlyzós edzésekkel? És vajon miért van az, hogy amikor az
ember már évek óta a csirke és rizs bűvöletében él, amit azelőtt elképzelni sem tudott volna, arról már képtelen lenne lemondani? És a mindennapos edzések még karácsonykor és nyaralás alatt is…

Mi lett más? Mi az, ami megváltozott? Amiért ma már többet ér az edzés, a táplálkozás, mint bármilyen bulizás?

1. Fegyelem

Mi, testépítők nem igazán élünk rocker életet, igaz? Nem igazán bulizunk éjszakákon át, nem felejtünk el enni és helyette nem szívunk el két doboz cigit naponta. Nem szeretünk fél napokat részegen fetrengeni egy padon a parkban. Mert mi sportolók vagyunk és tisztában vagyunk mindezek következményeivel és az eredményeinket érintő hatásukkal. Mi minden nap a betervezett kaját fogyasztjuk, minden nap ugyanúgy elmegyünk edzeni és minden nap bevesszük a már jól megszokott vitaminokat, aminot, kreatint stb. Akár bekötött szemmel is.

2. Szenvedély

Nálunk, testépítő sportolóknál egyedülálló szenvedély alakult ki, ami áthatja a mindennapi életünket. El akarunk érni egy célt és pontosan tudjuk, mit kell ezért tenni. A bukás nem létező lehetőség.

Mi a legjobbak akarunk lenni testépítőként, de ugyanakkor a legjobb barátok is, a szüleink legjobb gyerekei, és a gyerekeink legjobb szülei stb., mindenben a legjobbak!

3. Odaadás

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a testépítés sikere nagyrészt az odaadáson múlik. Minden egyes nap. Nincsenek akadályok, nincsenek hibák, semmilyen csapás, ami megállíthatna a siker felé vezető úton.

Elkötelezettek vagyunk az edzés iránt, a táplálkozás iránt, tudjuk, hogy a fejlődéshez pihenés is kell és, hogy a kardió is fontos része az életünknek. Van egy célunk, amit szem előtt tartunk minden körülmények között!

4. Összpontosítás


Ha egy testépítő kitűz egy célt, akkor nem téveszti szem elől sosem. Minden lépéssel egyre közelebb kerülünk a célhoz. Ha egy lépést valamiért hátralépünk, legközelebb hármat lépünk előre. Mi annyira fókuszálunk, hogy egy átlagember ezt már megszállottságnak tartja. És ez egy életen át tartó elköteleződés.

Mi nem úgy működünk, hogy felpakolunk magunkra 5 kilót és utána karba tett kézzel bezsebeljük az elismeréseket. Ilyenkor egyből a következő 5 kg-ra összpontosítunk. Minden egyes ismétléssel és sorozattal arra fókuszálunk, hogy a kitűzött célunkat elérjük. És ez messze nem egy könnyű sport, ahogy azt sokan hiszik. Mi nem csak emelgetjük a súlyzókat, aztán hazamegyünk aludni. Aki így gondolja, az hiába kezd bele, hamar kiábrándul, mert nem lesz eredmény.

5. Rómát sem egy nap alatt építették, ugyanígy a tested sem egy nap alatt lesz kész. Ez egy folyamatos építkezés, amit igazából sosem fejezel be.Türelem

Köztudott, hogy a célunkat rengeteg időbe telik elérni, de mi élvezzük az út minden egyes lépését. Ha elsietjük, sosem láthatjuk meg a valódi szépségét a sportnak. A kis lépések pedig a nagy eredmények építőkövei!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Debreczeni Gábor készül a 2012-es őszi szezonra