Próbáld ki a G Flex edzést!

2012-11-19 10:11:00

Évek óta nyomtam a súlyzós edzéseket. Elkezdtem versenyezni is. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy kezd eltűnni a motiváltságom. Mindig ugyanaz a lemez: guggolás, felhúzás, próbálunk nagyobb súlyra menni és egyre kevésbé megy. A kedvem is kezdett elmenni. Épp ideje volt kipróbálni valami mást is. Azóta is nyitott vagyok az újdonságokra, mert számos olyan edzésformát fedeztem fel, amiben újabb és újabb kihívásokat találok és amik segítik a fejlődésemet. Ilyen a G Flex is.

622A G Flex kívülről nem is tűnik olyan nehéznek, de amikor elkezded, akkor jössz rá igazából, hogy a törzs tartása sem éppen egyszerű egy egész órán keresztül. Olyan izmokat dolgoztatsz meg, amelyek nem arról híresek, hogy látványosan gömbölyödnének itt-ott a testeden, hanem amelyek funkcionálisan jelentősek, inkább mélyizmok. Most már minden héten járok kiegészítésként G Flex edzésre, ráadásul partnerünknél, Sunrise Fitnessben van reggel 7-es óra, ami munka előtt épp ideális, hogy beérjek.

A G Flex edzésekben az az igazán praktikus, hogy néhány óra edzővel történő gyakorlás után tulajdonképpen Te is sok gyakorlatot megismerhetsz, amiket aztán önállóan is tudsz végezni, ha veszel egy G Flex eszközt is hozzá. Otthon is bárhova felszerelhető és nyaralásra, üdülésre, utazásra is magaddal viheted, mert akár egy fára is fel lehet kötni és máris mehet az edzés.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1263/o_2_20121119102221.jpgAjánlom kezdőknek is, hiszen annak ellenére, hogy saját testsúllyal végzett edzés, tulajdonképpen Te határozod meg, hogy a saját testsúlyodból mennyivel dolgozod. Az edzésterhelés, intenzitás tehát Rád van bízva. A rengeteg változatos gyakorlatnak köszönhetően az ízületi panaszok is könnyedén kikerülhetők, illetve ha nagyon jó erőben vagy, akkor számos lehetőség van a terhelés növelésére is!

A kardió edzést is letudhatod a G Flex-szel ,mert tartozik hozzá egy kardió öv, amivel nagyszerűen megdolgoztatható a keringési rendszer.

A mai edzésen Zigi (Zilahi Gábor, az IWI G Alex ex pert, présenter) tartott nekünk edzést. A múlt heti edzésen nem ismétlésszámmal dolgoztunk, hanem időre, vagyis minden gyakorlatot 1-2 percig kellett végezni. Ezúttal azonban köredzésben egymást váltva /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1263/o_4_20121119102243.jpgvégeztünk három állomásos gyakorlatot. Mindenkire rábízta az ismétlésszámot, a lényeg az volt, hogy a végére az egyes eszközökön kijöjjön az előre megbeszélt 200-300-as ismétlésszám. Aki jobb erőben volt, az erősebben nyomta és többet adott a közösbe, aki kevésbé bírta, az pedig kevesebbet. Amelyik állomáson készen lettünk, ott pihenő következett. Volt mell-, hát-és has gyakorlat kis guggolással kombinálva, tehát a teljes testet megdolgoztattuk és rendesen leizzadtunk az edzés végére. Éppen ideális ébresztő volt péntekre. A hátgyakorlatnál Zigi még egy kettlebell-t is tett a G Flex-re, hogy véletlen se legyen könnyű a gyakorlat.

Láthatod, hogy az alapgyakorlatokon felül tulajdonképpen csak a fantázia szab határt a gyakorlatoknak és a terhelésnek, illetve a képességeid! Én különösen szeretem, hogy a már halálra unt hasizomgyakorlatok után a G Flex-el tudok végre új fajtákat is végezni, amikkel megint érzem azt a szuper izomlázat, amit már a felülések, has prések, harangozások és lábemelések után nem érzek sosem.

Gyere Te is és próbáld ki a G Flexet!

Dóri


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Funkcionális edzés G Flex-szel! - 1. rész