SCL Lengyelország: Ketten az élen

2012-08-21 13:42:00

A dél-lengyelországi Trzebnicában rendezték meg a Strongman Champions League következő állomását, ahol a magyar színeket Nagy Ákos a BRUTAL team erősember versenyzője képviselte.

A 38 fokos hőségben kb. ötezer lelkes lengyel szurkoló előtt léptek pódiumra a világ legrangosabb erősember versenysorozatának résztvevői, köztük három hazai pályán versenyző, brutális formát hozó lengyel harcos (a lengyel bajnok Krysztof Radzikowsky, az amatőr Arnold győztes Mateusz Baron és kiváló Sebastian Kurek), az élő legenda Savickas, és az orosz medve Misa Koklyaev barátom is.

Lengősúly cipelés emelkedőn

Az első szám 420kg-os lengősúly cipelés volt, 2x18 méter, visszafelé dombnak felfelé. Én a bicepsz sérülés miatt hiányzó Katona Ervint pótló szerb rendőr, Radojica Marinkovic ellen mentem, akit simán legyőztem. Dombnak felfelé nagyon nehéz volt, minden lépésért meg kellett küzdeni háton a vaskolonccal, a végén sajnos egy apró hiba miatt vesztettem 3-4- másodpercet, mert a lengősúly talpa beakadt a térburkolatba, így újra fel kellett emelnem, hogy átlépjem vele a célvonalat. Így a számban az 5. helyen végeztem, előttem Savickas volt a 4., előtte Baron és Koklyaev, a számot Radzikowsky nyerte. Örültem a jó kezdésnek, de tudtam, hogy a neheze még hátra van.

Második szám az előre tartás 2x12,5kg

– amiben én közismerten gyenge vagyok. A finnországinál közel 10 másodperccel jobbat tartottam, ennek ellenére a vert mezőnyben zártam ezt a számot. A számot nem hivatalos új világcsúccsal Zydrunas Savickas nyerte, (1:19:43), Radzikowsky és Baron előtt.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1186/o_eloretart2_20120821140228.jpg

Jött a hordó dobás, ami nekem elvileg jól megy.

Gyakorlatilag azonban ebben a számban vesztettem el az idén az országos bajnoki címet, akkor nagyon betliztem benne, 420cm-ig jutottam az OB döntőben.  Most a feladat az volt, hogy 5 méteres magasságon kellett átdobni két-két darab 16-18-20-22 kg-os söröshordót, egy perc alatt. Savickas félelmetes volt, nem hibázott, a nyolc hordó átdobására összesen 17:13 másodpercre volt szüksége!!! Én a hatodik hordóig jutottam, megint előjött a technikai hiba, a magassággal nem volt gond, de a hordó sajnos nem ment át az ötméteres magasságot jelző állványon. Nincsen értelme a sportban a „mi lett volna, ha” – szerkezetű mondatoknak, de eljátszottam a gondolattal, ha így dobtam volna az OB döntőn, akkor ma nagy eséllyel gazdagabb lennék egy magyar bajnoki címmel is…

Negyedik szám egy elképesztő vegyes nyomószám volt

Olyan nehéz, amilyet én még nem láttam a profik között sem, és ami a mezőny felén kifogott. Elsőre egy 165kg-os rönköt kellett kinyomni a domb aljában, aztán futás középre, ott egy 96kg-os egykezest kellett kétszer (!!!) kinyomni (és nem szakítani, mint az itthoni versenyeken…), végül a domb tetején még egy kedves 180kg-os farönk nyomása várt a legjobbakra. Sajnos a 165kg-os rönk kinyomásakor (ami egyébként egyezik az egyéni legjobbammal, amit az idén nyomtam) nagyon alá kellett tolnom a csípőmet, és sikerült meghúzni a derekam. Volt az idén már ilyen sérülésem, de most nem akartam kockáztatni tovább, alig egy hónappal a World Strongest Man előtt. A nyomószámot Misha nyerte Savickas és Radzikowsky előtt, csak ők hárman tudták végig nyomni a feladatot.

Jött az óriás koffercipelés-traktorkerék forgató vegyes feladat.

160kg-os koffereket kellett 20 méterre dombnak felfelé cipelni, azután még három forgatás várt a versenyzőkre egy 420kg-os kerékkel, szintén dombnak fel! A bemelegítéskor Marc van der Haer (Dél Afrika 2. legerősebb embere) súlyos sérülést szenvedett, leszakadt a bicepsze, ami azonnal be is vérzett…

Amikor elemeltem, éreztem, hogy megint reccsent a derekam.., nem kockáztattam.., és nem akartam azt sem, hogy a derékfájás mellett a tenyerem is leszakadjon, így valahol 17méter körül fejeztem be…  A számot a harmadik lengyel, Sebastian Kurek nyerte Misa és Zydrunas előtt.

Utolsó szám a kőgolyó pakolás volt,

120-170kg, az első 180cm magasra.., ettől féltem, de az első kettő simán ment.., azonban sajnos a deréksérülésem miatt nem tudtam befejezni a számot.

A verseny végeredménye érdekesen alakult,

mert olyan eredmény fordult elő, ami az SCL történetében eddig csak egyszer, két versenyző is azonos pontszámot és azonos helyezéseket ért el, így abszolút holtverseny lett a vége.

Értékes pontot szereztem, edzésnek, tapasztalatszerzésnek kiváló volt és örülök, hogy egy kis sérüléssel megúsztam ezt a forró és brutális versenyt. Most gyors rehabilitációra és regenerációra van szükségem, mert közel a WSM, addig sok kemény edzés és szeptember elején az SCL Gibraltár vár még rám.

SCL Poland végeredménye:

1-1Misha Koklyaev és Zydrunas Savickas, 64 pont

3. Krzystof Radzikowski

4. Mateusz Baron

5. Sebastian Kurek

6. Dainis Zageris

7. Paul Pirjol

8. Martin Wildauer

9. Nagy Ákos

10. Radojica Marinkovic

11. Jarno Kirsela

12. Marc V.D. Haer

 

Brutal Nutrition


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK