Speciális fogyókúrás tippek

2012-04-24 10:14:12

Mind az edzést, mind a táplálkozást illetően vannak olyan tippek és ötletek, amikről ritkán hallani és talán még Te magad sem próbáltad. A nyár pedig megállíthatatlanul közeledik, tehát ideje lenne formába lendülni!


Paprikázd az ételeket!

A thai ételek az egyik legfűszeresebbek a világon. Az erős paprika pedig egy nagyszerű fűszer, ha az anyagcserédet fel akarod pörgetni, ráadásul nagyszerű termogenikus hatása van. Ne spórolj az erős paprikával, amikor főzöl, vagy étkezel, mert kiváló segítség a fogyásban!

Bringával melóba

Kiválóan fokozza a kalóriák felhasználását, ha bringával mész munkába, vagy iskolába! Nem kell zsúfolódnod a tömegközlekedési eszközön, nem kell pénzt kidobnod a benzinre. Csak felpattansz és indulhatsz, amikor csak akarsz! Hollandiában a 18 millió lakosra 16,5 millió kerékpár jut. Óránként akár 500 kalóriát is elégethetsz a bringázással, bár jobb ezt nem munkába menet kipróbálni, vagy ha mégis, akkor célszerű váltásruhát magaddal vinni.

Ne siess az étkezéssel!

Egy tipikus francia ebéd 33 percig tart és hétvégéken még hosszabb, akár 43 perces is. Ez pedig nagy előny, hiszen a lassú étkezés hatására már kevesebb ételnél érezni fogod a jóllakottság érzését. Az agy ugyanis a jóllakás után nagyjából 20 perccel jelez, hogy valóban nem kíván már több ételt a szervezeted. Többnyire eddigre már egy átlagos ember magába tömött három fogást. Holott már az első fogással jóllakott volna, ha időben jelez az agy. Türelem és alaposan rágd meg az ételt! Szánj erre időt, és meglátod, megindul a fogyás!

Igyál sok folyadékot

A folyadék eltelíti a gyomrodat, kitölti, és így nem érzed magad éhesnek. Ráadásul hasznos is, hiszen a tested csaknem 70%-a vízből áll, úgyhogy sosem árt az utánpótlás! Az anyagcserédet is megpörgeti, úgyhogy éljen a vízivás!

Szundi

Sok országban az emberek szánnak 20-30 percet arra, hogy napközben is kicsit szundítsanak, pihenjenek. Mivel éjszaka sokszor nem jön össze a pihentető alvás, ami viszont nagyon fontos lenne a súlykontrollhoz, érdemes ezt napközben pótolni. Minél kevesebbet alszol, annál alacsonyabb a leptin szinted és magas a ghrelin szint. Ez pedig azt eredményezi, hogy éhesnek érzed magad, ha nem aludtál eleget.

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK